Academia SRI a anunțat că, începând cu anul universitar 2024-2025, programa universitară nu va mai include norma didactică pentru Florian Coldea. Fostul general în rezervă ocupă din 2017 un post de conferențiar universitar în cadrul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”.

„Domnul general – locotenent (r) Florian COLDEA a desfășurat activități didactice în cadrul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”, în calitate de profesor, potrivit pregătirii de specialitate și conform curriculei universitare. În ceea ce privește anul universitar 2024 – 2025, programa universitară a Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” nu este încă definitivată, însă aceasta nu va include norma didactică pentru domnul general – locotenent (r) Florian COLDEA”, a transmis SRI către Libertatea.

În 2017, o anchetă jurnalistică Pressone a arătat că Florian Coldea a fost admis în urma unui concurs pentru un post de conferențiar universitar, deși nu îndeplinea toate criteriile cerute de legislație.

SRI a fost întrebat, de asemenea, dacă generalul Florian Coldea a încălcat codul etic al ofițerului SRI. „Conex precizăm că, în contextul informațiilor vehiculate în mass-media cu privire la fostul prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informații și a cercetării penale inițiate de organele de urmărire penală față de acesta, Comisia de Etică a Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” s-a autosesizat, urmând ca aceasta să se pronunțe la finalizarea lucrărilor, conform competențelor”, a transmis SRI la solicitarea Libertatea.

Florian Coldea, fostul șef al Direcției juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă și avocatul Doru Trăilă au fost puși sub control judiciar, cu o cauțiune stabilită la 500.000 de lei. Florian Coldea este cercetat într-un dosar de trafic de influență și spălarea banilor, conform unor surse judiciare.

Florian Coldea a răspuns acuzațiilor procurorilor DNA printr-un comunicat transmis de avocatul său, afirmând că se consideră nevinovat. „Am respectat întotdeauna spiritul și litera legii, atât că demnitar al statului român, cât și că persoană privată, având convingerea fermă că nimeni nu este mai presus de lege”, a declarat acesta.