Florin Condurățeanu s-a stins din viață a vârsta de 71 de ani lăsând în spate lacrimi si durere în sufletele celor care l-au îndrăgit, dar și multe semne de întrebare mai ales pentru apropiați și familie. Acum, la câteva zile de la trecea maestrului cuvintelor în neființă un detaliu neașteptat a ieșit la iveală.

A refuzat să meargă la spital

Florin Condurățeanu a murit în urma unui stop cardio-respirator, deși cei din jur nu au bănuit că jurnalistul ar avea probleme grabe de sănătate. Jovial și plin de viață, cu o energie debordantă, Florin Condurățeanu și-a îndeplinit misiunea profesională până în ultima zi de viață. Mai exact, acesta a luat parte la filmările emisiunii pe care o modera spre bucuria telespectatorilor care îi îndrăgeau discursurile și atitudinea mereu pozitivă.

Deși a redactat ultima lucrare și a prezentat proiectul tv care urma să fie difuzat pe post, starea de sănătate a maestrului din acea zi a fost destul de instabilă. Fiul acestuia a mărturisit că a încercat să își convingă părintele sa meargă la spital însă totul a fost în zadar. Jurnalistul a refuzat vehement acest lucru, iar câteva ore mai târziu a survenit decesul.

„Și dacă îi era rău, nu recunoștea. Îl vedeați, îți dădeai seama că nu este bine, dar orice simptom nu-l recunoștea. Chiar în ultima zi, când ne-am oprit și i-am zis să facem niște analize și a zis: ”Nu. nu, te rog să mă duci acasă, pentru că vreau să mă întind”. Nu a vrut, nu-i plăcea! El a ajutat oameni, i-a trimis pe toți la spitale, i-a îndreptat să meagră către doctori, dar el niciodată nu a mers către spital.”, a declarat fiul acestuia.

Vedetele și-au arătat regretul față de pierderea dureroasă a colegului lor de breaslă. Mircea Badea, Mihai Gâdea, Carmen Tănase, Victor Ciutacu au fost doar câteva dintre persoanele publice care s-au arătat afectat de moartea jurnalistului.Din nefericire, deși nu se știa cu probleme cardiace, Florin Condurățeanu a avut aceeași soartă precum cea a părinților lui. Aceștia s-au stins la doar 10 luni diferență tot în urma unui stop cardio-respirator.