Reclamă
Reclamă

A treia genă a somnului, conform cercetătorilor care au descoperit-o, permite unora să aibă parte de odihnă calitativă, deși au dormit doar câteva ore.

Răspunsul pentru care unii oameni reușesc să fie odihniți după doar cinci-șase ore de somn în timp ce alții au nevoie de cel puțin opt ore de dormit se pare că s-ar găsi în ADN-ul fiecăruia.

Cei doi cercetători din cadrul University of California, ar fi descoperit că o mutație genetică ar fi cauza pentru care unele persoane se simt odihnite deși au dormit mai puțin. Aceasta ar fi a treia genă pe care au descoperit-o, însă consideră că nu va rămâne ultima de acest fel.

Cine are gena respectivă are parte și de un somn mai eficient. Totuși, doar un anumit procent al populației poate dormi 4-6 ore și oboseala să nu se resimtă apoi. Timpul câștigat astfel de acele persoane este în jur de 75 de ore lunar, timp în care alte activități pot fi intreprinse.

Reclamă

Patru milioane de oameni au în prezent această mutație, find una destul de rară, însă descoperirea ar putea fi de ajutor pentru cei ce au probleme cu somnul. În acest sens, ar putea fi dezvoltate anumite medicamente care ar maximiza beneficiile somnului, indiferent de cât de redus ca durată ar fi.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro