Specialiștii susțin mereu că apa și hidratarea cu multe lichide ajută organismul să fie mai sănătos. Totuși, o tânără din Bali nu a ținut cont de acest lucru. Femeia de 35 de ani a luat decizia, în urmă cu un an, de a renunța să mai bea apă. Motivul? Ea a mărturisit că o balona și nu se simțea confortabil.
A renunțat să mai bea apă timp de un an de zile
A renunțat să mai bea apă timp de un an de zile. Sophie Patrik, o specialistă în nutriţie şi antrenoare de yoga, și-a schimbat total modul de viață, iar în momentul de față, ea a ajuns să se hidrateze cu fructe, legume sau alte alimente care au apă în compoziția lor.
Conform presei internaționale, femeia e adepta dietei „dry fasting”, care presupune doar hidratarea cu fructe sau alte alimente care conțin apă.
După ce a renunțat la apă, Sophie Patrik a recunoscut că arată mai bine, nu mai are dureri articulare, pungile de sub ochi au dispărut, iar pielea ei și-a recăpătat strălucirea.
„M-am confruntat mult timp cu o inflamare la nivelul feței și a articulațiilor. Arătam de parcă sufeream de o boală. Medicii îmi spuneau că nu este nimic în neregulă cu mine și că pot scăpa de pungile de sub ochi cu ajutorul chirurgiei plastice”, a explicat ea pentru site-ul hauterrfly.com.
„Am auzit de dieta aceasta de la un amic, am decis să o încerc și am observat imediat rezultatele. Apa de la robinet și apa îmbuteliată îmi suprasolicită rinichi și mă balonează. Nu am nevoie de ea pentru a mă hidrata.”, a mai adăugat Sophie.
Femeia se simte mai bine după ce a renunțat complet la apă
Femeia de 35 de ani a mai explicat că i-a fost extrem de greu la început, însă în timp s-a obișnuit. Un amic a fost cel care a convins-o să încerce această metodă, pentru a scăpa de balonare.
„E cea mai bună terapie. În loc să mânânci şi să bei, ai timp să te concentrezi pe alte lucruri. Mă simt mai bine ca oricând, foarte energică”, a mai completat aceasta.
Pe de altă parte, specialiștii spun că renunțarea la apă poate avea consecințe grave pentru sănătate. Apare deshidratarea, scăderea tensiunii arteriale, afecțiuni renale și urinare, deficiențe nutritive sau chiar stările de leșin.