Întâmplarea prin care a trecut un bărbat din Iași a ajuns virală! Constantin are 47 de ani, locuieste în Iasi și un handicap mental, pentru care primeste o pensie de 375 de lei. El a fost amendat cu 5.000 de lei de către autorități. Prima amenda, în valoare de 3000 de lei i-a venit prin posta, iar pe a doua i-a adus-o Politia locala.

Un vecin, prezent în momentul în care bărbatul a luat amenda, a descris situația lui Constantin într-o postare pe Facebook. Ieșeanul a fost amendat pentru că ar fi fost prins pe strada pe care locuia, fără să fi completat declarația pe proprie răspundere.

„Acum vreo câteva zile stătea în fața locului unde locuiește, pe trotuar. A trecut mașina de poliție și polițiștii i-au cerut acea declarație. Nu știu dacă știe să scrie, dar mă rog, nu avea declarația. Polițiștii erau cei din zonă, deci știu bine cam care e situația lui, iar dacă nu știau, nu îți trebuie multă perspicacitate ca să înțelegi că ai în față un biet amărât care nu era decât la 10 metri de locul unde doarme, într-o cameră de doi pe doi”, a scris vecinul lui Constantin.

Situația lui Constantin este una destul de dificila, el nu are nici televizor și nici internet si abia îi ajunge pensia ca sa supravietuiasca. Nici măcar nu auzise de Ordonanța Militară, la prima amenda, pentru ca nu avea de unde sa se informeze. A doua oară, el a fost amendat pe nedrept, deoarece avea declarație și mască.

”Am avut declarație, am avut mănuși, am avut și mască. Le-am zis că mă duc să-mi iau ceva de mâncare la market și mi-au dat amendă nevinovat”, a declarat Constantin pentru Libertatea.

Bărbatul amendat primește o sumă lunară de 375 de lei, din care 265 de lei e valoarea indemnizației lunare pentru adult cu handicap accentuat, iar 110 lei reprezintă ”buget personal complementar lunar” pentru adulții cu handicap accentuat.

”Eu cu banii ăștia trebuie să plătesc și chiria la primărie. Până momentan m-am descurcat, îi mulțumesc lui Dumnezeu. Cu ajutorul lui Dumnezeu, sper să fie bine. Vă doresc un Paște fericit”, spune Constantin, potrivit sursa citată.