Reclamă

Gheorghe Vătafu, fost concurent al emisiunii culinare de la Antena 1, s-a stins din viață la 82 de ani. Bărbatul a lucrat ca bucătar pentru soții Ceaușescu, dar și pentru Gheorghe Gheorghiu Dej, fiind recunoscut la nivel național. 

Gheorghe Vătafu a fost un maestru în arta culinară și unul dintre fondatorii gastronomiei românești moderne. Participase la „Chefi la cuțite”, sezonul trecut.

Lumea gastronomică a mai pierdut un bucătar

Gheorghe Vătafu a murit la vârsta de 82 de ani. În urmă cu ceva timp, bucătarul a participat și la emisiunea „Chefi la cuțite”. Pe atunci, s-a prezentat în fața celor trei jurați cu un preparat alcătuit din crap pescăresc cu sărmăluțe în cuib. În cadrul emisiunii, acesta a povestit și cum și-a început cariera, dar a vorbit și despre personalitățile pe care le-a întâlnit datorită meseriei.

Era în timpul în care Bucureștiul se numea Micul Paris și casele nobiliare își trimiteau bucătarii în Franța ca să se specializeze sau erau trimiși direct bucătari francezi, ca să îi specializeze pe români.

M-am angajat picol la un restaurant nou deschis atunci și acolo veneau mari artiști de la Bulanda, venea Sadoveanu, pe care eu îl citeam cu sfințenie”, a declarat Gheorghe Vătafu, anul trecut, la emisiunea culinară de la Antena 1.

A murit unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România. Bărbatul a fost concurent la „Chefi la cuțite”
Arhivă presă

Bărbatul a lucrat mai bine de 35 de ani ca bucătar și, de-a lungul anilor, a gătit pentru mai multe persoane influente, chiar și pentru Gheorghe Gheorghiu Dej sau soții Ceaușescu. Regretatul bucătar a povestit, într-un interviu pe care l-a acordat în urmă cu mai multă vreme, cum a ajuns să lucreze pentru fostul prim-ministru al României.

Am fost bucătarul lui când eram foarte tânăr, abia ieșisem din armată. Întâmplarea a făcut ca nea Alecu, care fusese bucătarul lui, prietenul cu care juca șah și se sfătuia, să aibă într-o vară o spuzeală și medicul să îi spună să stea puțin deoparte. Omul m-a recomandat pe mine și m-am dus”, a susținut bucătarul, în urmă cu ceva timp, pentru Ziua de Cluj.


Reclamă

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro