Lumea muzicii este în doliu. Fostul toboșar la trupei Compact, Leluț Vasilescu, a decedat în cursul serii de joi la vârsta de 66 de ani. Toboșarul se confrunta de mai multă vreme cu o boală necruțătoare, care, din păcate, i-a adus și sfârșitul. De curând, Leluț Vasilesciu a fost supus unei intervenții chirurgicale pe cord.

În urmă cu câțiva ani, toboșarul suferise un șoc miocardic chiar în timp ce se afla la un spectacol în Făgăraș. La acel moment, Leleluț Vasilescu a fost dus de urgență la spital.

Leluț Vasilescu a intrat în trupa Compact în anul 1981, fiind până în 2017 toboșarul trupei. Vestea tragică a trecerii sale în neființă a fost anunțată de către primarul orașului Câmpia Turzii,  Dorin Nicolae Lojigan, oraș în care toboșarul era cetățean de onoare.

A murit Leluț Vasilescu

„Am aflat cu profundă tristețe despre trecerea la cele veșnice a unui om extraordinar și un muzician desăvârșit, prietenul meu, Leluț Vasilescu. Membru fondator al trupei Compact, Leluț Vasilescu a avut o carieră de succes și o viață frumoasă de familie. În urma lui, rămân frumoasele melodii pe care generații întregi le-au fredonat și de care ne vom bucura, cu nostalgie, în continuare!

Cetățean de onoare al Municipiului Câmpia Turzii, Leluț Vasilescu a promovat, cu drag și mândrie, orașul în care s-a născut. Pentru el, Câmpia Turzii era, mereu, locul unde revenea cu drag de fiecare dată. În acest moment trist, pentru familia Vasilescu și pentru toți fanii muzicii rock din România, transmit un mesaj de condoleanțe tuturor celor care l-au apreciat pe bateristul trupei Compact, Leluț „Megastarul” Vasilescu!

Dumnezeu să-l odihnească întru Slava Sa!” a fost mesajul transmis de către primarul orașului Câmpia Turzii pe pagina sa de Facebook.

Trupa Compact este una dintre cele mai cunoscute formații de muzică rock de la noi din țară România. Trupa a fost fondată în anul 1977.