Roberto Cavalli, cunoscut pentru crearea și patentarea unei tehnici inovatoare de imprimare pe piele, s-a stins din viață vineri, la vârsta de 83 de ani, în urma unei lungi boli. Celebrul creator de modă, apreciat pentru pieile de piton și imprimeurile sale extravangante, a decedat la domiciliul său din Florența, conform informațiilor furnizate de agenția italiană ANSA, citată de News.ro.

Desfășurându-și activitatea predominant în Italia, Cavalli a devenit un nume iconic în industria modei, lucrările sale fiind comercializate global în peste 50 de țări. Colectiile sale variate au inclus de la lenjerie intimă și pantofi, până la ceasuri și parfumuri, toate purtând amprenta distinctivă a inovației și extravagantei. Printre colaborările de marcă ale designerului se numără parteneriate cu prestigioase case de modă precum Hermès și Cardin, unde tehnica sa de imprimare pe piele a fost în mod special apreciată.

În spatele succesului său internațional se află și inspirația pe care a găsit-o în figura supermodelului Naomi Campbell, considerată a fi marea lui muză. Roberto Cavalli lasă în urma sa un bogat patrimoniu creativ și personal, fiind supraviețuit de cei cinci copii ai săi.