Reclamă

Din păcate, veștile proaste în urma exploziei de la Crevedia continuă. La aproape o săptămână de la tragicul eveniment petrecut la o aruncătură de băț de București, familiile îndurerate au aflat cea mai tristă veste. Și anume, aceea că unul dintre pacienții internați la Spitalul Floreasca a decedat aseară.

Explozia de la Crevedia este o pată neagră în viețile celor care au locuit acolo, dar și în viețile pompierilor salvatori. Din păcate, nimeni nu a putut scăpa din calea flăcărilor mistuitoare, iar bilanțul victimelor a arătat tragic. 42 de persoane rănite și 26 de pompieri, majoritatea prezentând arsuri pe suprafețe considerabile din corp.

Victimele au fost transportate de urgență la spitalele din Capitală, însă, din păcate, numărul paturilor alocate pentru arși a fost insuficiente. Însă, unii dintre ei au ajuns în primă fază la Spitalul Floreasca, iar după activarea Mecanismului de Protecție Civilă European, unii au fost trasferați la marile spitale din Italia și Belgia.

A murit al treilea pacient internat la Spitalul Floreasca după incendiul de la Crevedia. Avea arsuri pe 90% din corp
Antena 3 CNN

Bilanț din ce în ce mai tragic

În ceea ce privește starea de sănătate a celor rămași la Spitalul Floreasca, medicii au fost mereu rezervați. Însă, aseară, o notă de informare din partea conducerii spitalului avea să anunțe cel mai trist deznodământ pentru una dintre victimele internate.

„În cursul nopții, a decedat la Spitalul Floreasca unul din cei doi pacienți cu arsuri de peste 90% din suprafața corporală. În ciuda eforturilor personalului medical, s-a ajuns la această situație tragică având în vedere șansele extrem de reduse de supraviețuire ale pacienților aflați în această situație. Adresăm compasiunea noastră familiei.”, arată comunicatul.

În ceea ce privește situația pompierilor internați la Spitalul Florească, medicii au decis ca unul dintre ei să fie transferat la spitalele de peste hotare. Însă, înainte de a se apela la această procedură, medicii s-au asigurat că starea lui de sănătate este una stabilă, care permite transferul lui. De obicei, procedura este foarte strictă și precizează că nu este permisă transferarea pacienților cu un grad de arsuri mai mare de 80% din suprafața corpului.


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro