Flurona a făcut încă o victimă în România. Este vorba de o femeie din județul Timiș

Crește numărul infecțiilor și victimelor provocate de noua amenințate epidemiologică, Flurona. Al doilea deces din România s-a înregistrat în județul Timiș. Este vorba de o femeie, care era vaccinată împotriva Covid-19.

Flurona, infecția care îi sperie până și pe medici, se răspândește în România. În plină epidemie de gripă, a apărut și această combinație de virusuri, deosebit de agresivă.

Numele vine de la „flu”, adică gripă în limba engleză, și „corona”, de la Covid-19. În unele cazuri, atunci când sistemul imunitar este slăbit, virusurile se combină și rezultă această nouă afecțiune.

Cea dea doua victimă din țara noastră este o femeie în vârstă de 65 de ani. A ajuns în stare gravă la Spitalul Municipal Timișoara, unde a fost diagnosticată de medici cu infecție simultană cu virusul gripal și SARS-Cov 2.

Conform informațiilor transmise de medici, bătrâna mai avea și alte probleme de sănătate. Iar în combinație cu infecția respiratorie, i-au fost fatale. De asemenea, se pare că nu era imunizată conform recomandările doctorilor în această perioadă dificilă. Nu avea nici vaccinul anti-gripal și nici pe cel nou pentru varianta de Covid-19, Omicron. În schimb, era vaccinată cu doza standard împotriva Coronavirusului.

Până acum, au fost identidicate 15 cazuri de Flurona în România.

Cazurile de gripă cresc alarmant, de la o săptămână la alta

Începutul de an 2023 este unul deosebit de dificil pentru români, din punct de vedere epidemiologic. Suntem în plină epidemie de gripă, iar spitalele abia mai fac față bolnavilor. Sezonul gripal a debutat în acest an mai agresiv ca niciodată și mult mai devreme față de anii precedenți.

Pe întreg teritoriul României, s-au înregistrat doar în ultima săptămână 102.884 de cazuri noi de infecții respiratorii. Este vorba de gripă clinică, IACRS și pneumonii.

Iar gripa a făcut și victime. De la debutul sezonului gripal, 15 persoane și-au pierdut viața.

Ministerul Sănătății a declarat stare de alertă epidemică în toată România. Alexandru Rafila a explicat că este varianta de mijloc aleasă de minister, pentru a evita impunerea de restricții, după cum au fost în pandemie.

În schimb, oficialii au făcut o serie de recomandări populației. Românii sunt sfătuiți să se protejeze și să poarte mască, dar și să evite locurile aglomerate. De asemenea, este necesar ca oricine se simte bolnav să se adreseze medicului de familie și să urmeze tratamentul prescris de acesta.

Share.