Un român a mers sa isi cumpere mancare, avand asupra lui declarația pe proprie răspundere, dar a primit 5000 de lei amenda!

Userul Jinxtor a povestit pe Reddit Romania ca a scos din buzunar 5000 de lei pentru „un burger de la McDrive”. Acesta a povestit ca tocmai ce terminase tura de noapte si stia ca nu are nimic de mancare acasa, asadar cea mai simpla solutie a fost sa isi ia ceva de la fast-food-ul din apropierea locuintei.

După ce și-a luat mâncarea, s-a indreptat spre casa, dar a  fost oprit de politie. Avea declaratie pe propria raspundere, insa agentul de politie a considerat ca mancarea de tip fast-food nu este o necesitate si i-a dat o amenda de 5000 de lei.

Ceilalti utilizatori care au citit povestea l-au sfatuit sa conteste amenda, considerand ca este un abuz.

Iata postarea integrala de pe Reddit:

„Context: Sambata seara am fost la lucru schimbul 3. Duminica dimineata ioc mancare acasa. Am zis sa imi completez declaratia, sa iau masina si sa merg 2km pana la McDrive. Safe and quick. Nu contact cu lumea, plata cu cardu. Dezinfectant in masina. Am crezut ca fac un lucru ok. Ma protejez si pe mine. Protejez si pe restul.

Eh, la intoarcere m-a oprit politia. Mi-au zis ca McDonalds sigur nu reprezinta o necesitate. Le-am explicat ca pt mine a reprezentat o necesitate (plus ca mancarea gatita de mine e mai periculoasa decat Covid-19) si ca mi-am luat toate masurile inainte sa plec.

Nu am reusit sa ma fac inteles, asa ca m-am ales cu 5000 lei amenda (2500 in 15 zile). In retrospectiva, nu imi dau seama cat de mult am gresit sau daca am gresit. Nu stiu daca a fost abuz sau nu, dar asta e situatia. Sunt doar suparat ca stiu ca sunt deplasari mai grave care se intampla (pietoni par example) care nu sunt sanctionate deloc. O sa-mi treaca…but fuuuuckk 5000 lei 🙁

Watch out!

Edit: Multumesc de comentarii. Majoritatea spun ca a fost vorba de un abuz -> plata 50% amenda + contestatie.

Pe moment nu mi-am dat seama ca e un abuz si din comentarii imi dau seama ca legea lasa mult loc de interpretari si probabil nu toti politistii stiu cum sa o aplice corect”.

Share.

Pasionata de jurnalism cu o experienta de peste 20 de ani. A lucrat la publicatii precum capital.ro, evenimentul zilei cat si digi24.ro