Familiile din România pot primi ajutor din partea statului

Familiile din România au șansa să primească un ajutor financiar din partea statului. Totul este posibil prin prisma unui program derulat de Ministerul Familiei. Banii pot fi utilizați pentru fertilizările în vitro de către cuplurile care își doresc acest lucru.Scopul demersului este de a crește natalitatea.

Familiile care accesează ajutorul trebuie să îndeplinească anumite condiții

Ministerul Familiei a dat startul programului prin care familiile pot primi acest ajutor dacă răspund anumitor cerințe. Banii sunt acordați sub forma unor vouchere. Primul voucher constă în suma de 5000 de lei necesară medicamentației specifice unei astfel proceduri medicale. A doua tranșă de bani de 10.000 de lei este acordată pentru fertilizarea in vitro în sine.

Până la ora actuală, de la demararea programului, peste 8000 de cupluri și-au depus dosarul în acest sens.

Din totalul cererilor depuse, doar 600 au fost analizate până la ora actuală. În următoarea perioadă, comisia delegată în acest sens va răspunde și restului de dosare.Din totalul de 600 analizate, doar 350 au fost eligibile pentru a primi banii.

Cine poate accesa voucherele din cadrul programului

Vouchere pot fi acordate în baza unor cerințe specifice. Una dintre acestea este legată de media de vârstă a persoanelor care accesează ajutorul. Acestea trebuie să aibă între 20 și 45 de ani. De banii de la stat pentru fertilizarea în vitro pot beneficia atăt familiile cât și femeile singure.

Înscrierile pentru acest program derulat de Guvernul României prin Ministerul Familiei pot fi făcute și online.

Programul a fost inițial sub semnătura Gabrielei Firea, Ministrul Familiei.Politicianul a declarat că prin prisma acestui demers vrea să ajute la creșterea natalității.

Cifrele arată că natalitatea are o rată îngrijorătoare în țara noastră.În 2022 au fost născuți cei mai puțini copii din ultimii 134 de ani.

De altfel, numărul căsătoriilor este în continuă scădere în România.

Sociologii trag concluzia că românii evită să își întemeieze familii și să aibă copii, totul într-un context economic instabil.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.