Reclamă
Reclamă

Tehnologia avansează, iar ceea ce tocmai s-a întâmplat în sudul Spaniei este dovada concretă a acestui fapt. Mai multi cercetători și pasionați de domeniul tehnologiei au lansat primul taxiul zburător. Mai exact, un avion complet electric care funcționează cu aterizare și decolare verticală. 

În Spania a fost testat, zilele acestea, primul taxiu zburător. Deși pare scenariu de film SF, totul este cât se poate de real. Lilium Jet este o aeronavă electrică care a fost concepută ca un taxiu. Momentan, se află în perioada de testare, dar, în viitor, se estimează că acsesta va fi folosit în țări precum Italia, Elveția și China.

Creatorii lui Lilium Jet nu exclud nici posibilitatea ca până în 2030 chiar și oamenii de rând să aibă acces la acest taxiu zburător.

A fost testat primul taxiul zburător. Cât costă o cursă cu aeronava complet electrică
Lilium

„Există oameni care doresc să realizeze zboruri comerciale în 2025 sau 2028. Așadar, atunci când va intra cu adevărat pe piață ca o soluție viabilă, este posibil să fie în 2030”, a spus Stewart Birrell, potrivit euronews.ro.

Reclamă

Conceput ca un taxiu zburător, Lilium Jet poate asigura transportul a șase persoane, plus pilotul. În etapa de testare, taxiul zburător a fost pilotat de la distanță. Conceptul i-a cucerit deja pe mai mulți. O companie din China a declarat că vrea să comande 100 aeronave pentru viitor, iar compania mama va începe producția în serie, în curând.

Momentan, nimeni nu a precizat care este costul unei astfel de curse, dar sigur nu va fi o cursă ieftină.

Reclamă
Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro