Un preot din Vaslui a fost obligat de Episcopia Hușilor să se pensioneze și i s-a interzis să mai slujească după ce a fost prins că are amantă. El a fost dat în vileag de soțul amantei, care a angajat chiar un detectiv particular pentru a-i urmări pe cei doi.

1. Un preot din Vaslui a fost prins cu amanta!

Preotul avea 62 de ani și slujea în parohia Ivești dinainte de Revoluție. De ceva timp, el avea o amantă cu 10 ani mai tânără. Bărbatul este căsătorit și are și copii, care la rândul lor sunt căsătoriți și i-au oferit preotului și nepoți. Soțul femeii de 52 de ani a angajat un detectiv particular pentru a obține dovezi cu cei doi împreună. În decembrie, el a dus dovezile la Episcopia Hușilor.

Conform Vreme Nouă, ar fi vorba despre mai multe fotografii care îl surprins pe preot în ipostaze indecente. Pe baza acestora, bărbatul a depus apoi o plângere la PS Ignatie, Episcopul Hușilor.

2. S-au luat măsuri dure împotriva preotului infidel

Prelatul a confirmat informația pentru sursa citată mai sus și a anunțat că a luat măsuri dure în legătură cu preotul din Ivești. Conform oamenilor din parohie, înainte să plece, preotul a mai comis o faptă nedemnă de un preot.

Potrivit unei rude a soțului, Episcopul Igantie al Hușilor i-a transmis imediat preotului infidel să iasă la pensie, iar până atunci să plece în concediu. Acesta nu numai că nu a ascultat ce i s-a transmis, însă a și comis o faptă nedemnă de biserică.

Auzind că va fi dat afară, el a mers prin toate cele 600 de gospodării și a strâns câte 80 de lei, drept taxă anuală de biserică. Banii nu au mai ajuns niciodată la lăcașul de cult, ci au rămas la preotul infidel.