Descoperă cum arată mașina de spălat care curăță oameni.

Aceasta este o veste interesantă pentru toți cei care iubesc noile tehnologii. O companie japoneză numită „Science” și-a dezvăluit recent obiectivul: să revoluționeze modul în care facem duș. Țara Soarelui Răsare nu încetează să ne surprindă cu încă o invenție care pare neobișnuită, dar care ne stârnește cu siguranță curiozitatea.

În Japonia, nu este neobișnuit să vezi în fiecare zi numeroase invenții, fiecare mai uimitoare decât cealaltă. În acest sens, o anumită companie japoneză intenționează să ne revoluționeze viața de zi cu zi. Datorită acestei invenții, va fi posibil să faceți un duș fără să faceți cel mai mic efort.

Ce este această invenție japoneză care intenționează să revoluționeze dușurile pentru totdeauna?

Sursa: Social media

Proiectul companiei „Science” ar putea fi unul dintre cele mai futuriste pe care ni le putem imagina vreodată. În timp ce majoritatea dintre noi optează pentru clasica baie cu lumânări parfumate, oamenii de știință japonezi au decis să creeze o „mașină de spălat umană”. Scopul unei astfel de mașini?

Să spele automat corpul uman, permițând în același timp oamenilor să urmărească un videoclip relaxant adaptat gusturilor lor în timpul procesului de spălare. Toate acestea, datorită inteligenței artificiale.

Prototipul existent în prezent seamănă cu o cabină de tratament în care fiecare persoană va trebui să se așeze. Procesul de curățare se va baza pe o baie cu ultrasunete care proiectează apă la viteză mare, conținând bule de aer ultrafine pentru a îndepărta murdăria din pori.

Inteligența artificială va măsura ritmul cardiac al ocupantului prin intermediul unui senzor atașat la scaun, care este conectat la un electrocardiograf.

Compania cu sediul în Osaka folosește aceeași tehnologie și pentru a proiecta căzi de duș și căzi de baie. Proiectul în cauză se numește „Proiectul Usoyaro” ar trebui să fie finalizat în 2024, urmând să fie prezentat la Osaka City Expo din 2025. Prin intermediul acestui aparat, creatorii speră să ofere o experiență de neuitat viitorilor utilizatori, spălându-le nu doar corpul, ci și „mintea”.

În mod curios, ideea de mașină de spălat „umană” nu este atât de nouă. „Sanyo Electric, un producător japonez de electronice, a prezentat o „baie cu ultrasunete” la expoziția din Osaka din 1970.

Prototipul era o mașină de spălat în formă de ou care curăța automat persoana cu apă caldă și apoi o usca în 15 minute. Cu toate acestea, ideea nu a fost niciodată dezvoltată din punct de vedere comercial. Cu toate acestea, principiul său tehnologic a fost aplicat ulterior la mașinile de spălat.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.