Miercuri dimineață, echipele de pompieri au reușit să extragă trupul carbonizat al celei de-a șaptea victime în urma incendiului devastator de la Ferma Dacilor, în Prahova. Este vorba despre copilul finului lui Cornel Dinicu, patronul pensiunii.

Cu toate acestea, se crede că mai există încă o persoană dispărută, potrivit autorităților și organizatorilor petrecerii care a avut loc la pensiunea din Tohani.

Victima a fost identificată ca fiind copilul finului lui Cornel Dinicu, responsabil de pensiunea Ferma Dacilor. Până în prezent, pompierii au reușit să scoată la suprafață șapte dintre cele opt victime dispărute, însă anchetatorii continuă căutările în speranța de a găsi și ultima persoană dată dispărută.

Luni, echipele de intervenție au reușit să găsească doar șase dintre persoanele dispărute în urma incendiului. Căutările au fost extrem de dificile din cauza prăbușirii întregi a pensiunii în timpul izbucnirii incendiului, creând un maldăr de moloz și cenușă. Astfel, localizarea și extragerea victimelor a reprezentat o provocare majoră pentru echipele de salvare.

Din cele 26 de persoane cazate la pensiunea Ferma Dacilor, 18 persoane au reușit să se autoevacueze și să se salveze înainte de prăbușirea clădirii. În schimb, o femeie și fiul ei în vârstă de 16 ani au fost transportați la spital cu arsuri grave. Soțul femeii și alți doi copii, în vârstă de 16 și 11 ani, din păcate, și-au pierdut viața în urma incendiului. Copiii au fost prinși în interiorul pensiunii precise în momentul izbucnirii incendiului, iar tatăl lor a intrat în clădire pentru a-i salva, dar nu a mai reușit să iasă.

A fost găsită ce-a de-a șaptea victimă a incendiului de la Ferma Dacilor. Este vorba despre copilul finului lui Cornel Dinicu, patronul pensiunii

Doi dintre copiii care și-au pierdut viața în incendiul de la Ferma Dacilor erau sportivi talentați. Luca, în vârstă de 16 ani, era legitimat la CSA Steaua, în timp ce Petru, în vârstă de 11 ani, era un membru al echipei New Stars. Fratele lor, Matei, este internat în prezent la spitalul „Grigore Alexandrescu” din București. Tatăl copiilor, Lucian Ene, în vârstă de 48 de ani, era un bodyguard cunoscut în lumea agenților de pază și se ocupa de securitatea mai multor cluburi de lux din București.

Printre tinerii care și-au pierdut viața în incendiul de la Ferma Dacilor se numără Adrian Mateescu (22 ani), Anitei Nițescu (22 ani), Vlad Băiceanu (21 ani) și Victor Dinicu (11 ani). Acesta din urmă este chiar fiul patronului pensiunii, Cornel Dinicu.

Primele Ipoteze ale anchetatorilor

Anchetatorii au început deja audierile și au o primă presupunere cu privire la cauza izbucnirii incendiului. Există suspiciuni că patronul pensiunii ar fi oferit celor cazați mai multe radiatoare, ca pe o soluție de încălzire, după ce centrala termică s-ar fi defectat.