Reclamă
Reclamă

Podul Londrei a fost evacuat de polițiști astăzi după-amiază, după ce mai mulți bărbați s-au luat la bătaie. Situaţia s-a agravat în momentul în care oamenii legii au descoperit că bătăuşii erau înarmaţi. În încercarea de a-i opri, poliţiştii au împuşcat unul dintre bărbaţi. În acest moment britanicii au confirmat că atacatorul împuşcat a murit.

Până acum nu există informații care ar lega incidentul de vreo grupare teroristă, însă autoritățile au decis că Departamentul Antiterorism al Scotland Yard să se ocupe de investigaţie până la soluţionarea acesteia.

În urma scandalului monstruos, mai multe persoane s-au ales cu răni grave, una dintre ele fiind împuşcată, iar un bărbat este în arest pentru declaraţii.

Un reprezentant al Scotland Yard a anunțat într-o conferință de presă că atacatorul a fost împușcat de polițiști pe London Bridge a murit. Potrivit acestora, bărbatul avea în jurul său ceea ce părea a fi o centură cu explozibil. Ulterior anchetatorii au constatat că era un dispozitiv fals.

Echipajele de salvare de la faţa locului au declarat  imediat incidentul ca fiind unul de importanţă  majoră, iar Stațiile de metrou din zonă au fost închise şi în jurul incidentului s-a mărit paza. Se pare că oamenii care au văzut incidentul s-au ales cu şocuri, ei temându-se ca acest eveniment să nu se repete.

Reclamă

Un martor ocular care se afla într-un autobuz pe pod la acel moment a povestit, pentru BBC  ca a observat ceea ce părea iniţial a fi o bătaie. A auzit apoi două sunete ca de foc de armă, dar a observat şi un dispozitiv cu electroşocuri şi apoi bărbatul a căzut la pământ.

Primarul Londrei Sadiq Khan i-a asigurat pe cetăţeni că e în contact permanent cu şeful Poliţiei Metropolitane şi i-a îndemnat să urmărească doar datele oficiale transmise de autorităţi şi să asculte îndemnurile de a evita zona incidentului.

 

 

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro