Un incendiu a izbucnit la Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii.

Au fost momente de panică în această dimineață în Cluj-Napoca. Un incendiu a izbucnit la Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii. Alarma a fost dată de către cadrele medicale ale spitalului, iar pompierii au intervenit imediat. Zeci de pacienți au fost evacuați.

În această dimineață un incendiu s-a produs la Secției Pediatrie 2 a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, situat pe strada Crișan din municipiul Cluj-Napoca. Cadrele medicale au fost cele care au observat ce se întâmplă și au anunțat imediat autoritățile. Pompierii s-au deplasat la fața locului, iar ISU Cluj a activat Planul Roșu de Intervenție.

Pentru a evita o adevărată tragedie, cadrele medicale au evacuat pacienții și însoțitorii acestora de la etajele 3, 4 și 5 ale spitalului. Astfel, peste 60 de persoane au fost scoase din perimetrul primejdios și realocate în alte spații din interiorul spitalului. La fața locului au intervenit trei autospeciale pentru stins incendii, o auto-platformă pentru intervenții și salvări de la înălțimi și un echipaj SAJ

„A fost anunțat un incendiu într-o baie a Secției Pediatrie 2 a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, situat pe strada Crișan din municipiul Cluj-Napoca. Trei autospeciale pentru stins incendii, o auto-platformă pentru intervenții și salvări de la înălțimi și un echipaj SAJ au fost dislocate la fața locului.”, a transmis ISU Cluj.

De la ce a pornit incendiul

Din fericire, în urma incendiului de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca nu a fost înregistrată nicio victimă. Pompierii au intervenit prompt și au reușit să neutralizeze focul înainte de a se produce o tragedie.

Se pare că incendiul a pornit în cadrul unui grup sanitar de la etajul 3 al spitalului. Mai exact, masca din materiale plastice a canalului tehnic a fost cuprinsă de flăcări. Aceasta a ars rapid cu degajări mari de fum.

„În momentul sosirii pompierilor la fața locului s-a constatat că ardea masca din materiale plastice a canalului tehnic dintr-un grup sanitar situat la etajul 3 al spitalului, cu degajări intense de fum la etajele 3, 4 și 5. Flăcările au fost stinse imediat după sosirea pompierilor.  În aceste momente se verifică canalul tehnic și spațiile spitalului pentru a se confirma lipsa oricărui pericol și a fi redate în folosință spațiile evacuate ale spitalului”, a mai transmis ISU Cluj.

Distribuie

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.