Laptele este unul dintre alimentele cel mai des întâlnite în frigiderul din bucătăria fiecăruia dintre noi. Putem spune că este chiar indispensabil. Desi nu este consumat în cantități mari, este des utilizat în băuturi și mâncăruri. Vorbim despre nelipsita cafea cu lapte sau cerealele de la micul dejun. Indiferent de modul în care îl utilizăm, este un aliment procurat des.
Laptele este consumat în cantități reduse și, din această cauză, laptele este consumat în timp îndelungat. De foarte multe ori, românii aruncă laptele expirat, nu la mult timp după ce a fost cumpărat. Există însă o metodă care ne ajută să folosim laptele, chiar dacă a trecut termenul de expirare.
Trucul care te ajută să consumi laptele, chiar dacă este expirat
Laptele este cel mai des folosit în cantități mici. Tocmai de aceea deseori laptele expiră și o cantitate destul de mare este aruncată. Potrivit Britishside, există un truc care îți permite să folosești laptele expirat, timp de o săptămână de la data expirării. Tot ceea ce trebuie să faci este să setezi temperature din frigider la 4 grade Celsius și trebuie depozitat în corpul frigiderușui, ci nu în ușa acestuia. Spațiul de depozitare este important.
Trucuri de păstrare a altor alimente
Brânza și smântâna pot fi păstrate proaspete dacă le depozităm cu susul în jos în frigider. Acest lucru va forma un vid în interiorul cutiei, iar bacteriile nu vor fi dezvoltate.
Sosul de roșii care a rămas nefolosit poate fi reutilizat și păstrat proaspăt. Îl poți turna într-o pungă, pe care o depozitezi în congelator. După o oră va fi suficent de solid încât îl puteți tăia în cubulețe, iar atunci când prepari mâncarea, îl poți adăuga.
Mierea este unul dintre alimentele care își poate menține proprietățile preț de ani de zile. Trebuie depozitată corect, iar pentru asta nu avem nevoie decât de un borcan închis la culoare, cu un capac etanș. Trebuie evitată depozitarea mierei în borcane cu capac de zinc, în recipiente din smalț sau din metal, potrivit adevărul.ro