Voturile pentru funcția de primar la Costinești sunt numărate pentru a cincea oară, după ce fiecare rezultat obținut a fost contestat de cealaltă parte, a declarat purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Județean Constanța, Vlad Jipa.

El a acuzat că prefectul de Constanța, Silviu Coșa, l-a amenințat cu plângere penală pentru că s-a deplasat la Biroul Electoral de la Costinești. „Prefectul județului Constanța mi-a precizat că mi se va face plângere penală pentru că am îndrăznit să vin la Biroul Electoral de Circumscripție,” a afirmat Jipa. Pe de altă parte, Silviu Coșa a negat plângerea, dar a declarat că a verificat dacă deplasarea lui Vlad Jipa la Costinești este legală.

Vlad Jipa a explicat că a ales să vină la Costinești ca urmare a multiplelor sesizări și solicitări: „În calitatea mea de reprezentant al Autorității Electorale Permanente și de purtător de cuvânt al Biroului Electoral Județean, am decis să mă prezint la Biroul Electoral de Circumscripție Costinești pentru a observa operațiunile specifice.” Purtătorul de cuvânt a adăugat că în acest moment are loc o nouă numărare a buletinelor de vot din Costinești, precizând că „la momentul acesta s-au numărat toate buletinele de vot, fie ele valabile, nule sau anulate.”

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a declarat că deplasarea lui Vlad Jipa la Costinești nu a fost aprobată de șefii săi direcți. „Având în vedere faptul că reprezentanții AEP nu au acest atribut conferit de lege să numere voturile, l-am sunat pe domnul Jipa și l-am întrebat dacă informația este corectă sau nu. Mi-a spus că este într-adevăr la Costinești, dar că nu participă la efectuarea numărătorii, ci doar este observator. În acel moment m-am interesat dacă deplasarea dânsului acolo a fost aprobată de șefii lui direcți. Nimeni nu și-a asumat responsabilitatea acestei deplasări,” a explicat Silviu Coșa. Totuși, el a menționat că nu va depune nicio plângere împotriva lui Vlad Jipa.