Echipa preşedintelui Iohannis a pregătit o remaniere guvernamentală, iar pe listă se află mulţi miniştri din cabinetul Orban. Se pare că aceştia ar urma să fie schimbaţi din funcţie.

Reclamă

Ziarul Naţional a publicat faptul că mai mulți miniștri din Guvernul Orban ar urma să fie schimbați. Pe listă se află Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Marcel Vela, ministrul de Interne, Florin Cîțu, ministrul de Finanțe, dar și Monica Anisie, ministrul Educației şi Victor Costache, ministrul Sănătății.

Reclamă

„Deci, Ion Ștefan, Marcel Vela, Florin Cîțu sau Monica Anisie au deja statutul de ”ținte în mișcare” pentru viitoarea remaniere. Pe listă aflându-se la loc de cinste și ministrul Sănătății. Victor Costache fiind considerat prea ”moale” de către ”nucleul dur” care militează penrtu ”oengizarea” și implicit decontarea de la stat a sistemului privat de sănătate. Numai că ”buba” ministrului Sănătății pare a fi cu totul alta… Și nu este vorba aici musai despre intervenția de la Sibiu cu doar câteva zeci de ore înainte de Revelion…cap site 2 Gata, avem lista remanierii!Ci de faptul că, oricât s-ar strădui unii să îi ”acopere” statutul de medic specialist, dilema semnăturilor încă poate exploda în orice clipă… Ca și cea a păstrării sau nu a lui Victor Costache în viitorul guvern. Mai ales că la Administrația Prezidențială s-au tras deja semnalele de alarmă contrainformative cu privire la vulnerabilitatea lui Victor Costache. Cel care însă, după cum bine știu inițiații sistemului nu a ajuns minsitru nici pe mâna lui Ludovic Orban, nici măcar a ”frăției medicamentelor”, ci doar la ”doleanța” primei doamne… Astfel că păstrarea sau nu a sa ca și ministru este ceva mai sensibilă, ținând cont de ”legendarea” legăturii de prietenie dintre soția sa și Carmen Iohannis…”, scrie Naţional.