Cea mai rapidă mașină cu accelerație din lume a fost dezvăluită la Salonul Auto din Dubai săptămâna aceasta.

Aspark Owl complet electric este capabil să atingă 60 km în doar 1,69 secunde, potrivit producătorilor japonezi Aspark.

Acest lucru depășește rivalii electrici, de înaltă calitate, precum Rimac’s Concept Two și Tesla’s Roadster, care necesită 1,85 secunde, respectiv 1,9 secunde pentru a atinge același marcaj.

Owl a fost dezvăluită pentru prima dată ca prototip în 2017, dar versiunea finală a primit „premiera mondială” la prestigiosul show auto din Dubai.

Dincolo de accelerația record, Aspark susține, de asemenea, că este primul supercar fabricat în Japonia, complet electric.

Owl este alimentat de o baterie cu litiu-ion care are 2.012 cai putere(CP), care este încărcată complet în 80 de minute. Viteza maximă listată este doar o umbră sub 250 km / h, plasând-o printre cele mai rapide mașini de avânt stradal din lume.

Președintele Aspark, Masanori Yoshida, a declarat revistei Top Gear că compania va încerca să stabilească un timp record mondial pe pista de curse Nurburgring din Germania până în martie 2020.

Aspark spune că au dorit să ofere o estetică „feminină” pentru a completa specificațiile de înaltă performanță. Vehiculul este compus din panouri din fibră de carbon în jurul unui cadru din oțel inoxidabil.

La doar 99 de centimetri înălțime, Owl va fi printre cele mai scăzute vehicule de pe drum, iar cu un monococ (structură) care cântărește doar 120 de kilograme va fi, de asemenea, printre cele mai ușoare.