Cătălin Scărlătescu este un chef renumit din țara noastră. Pe lângă cariera culinară, a reușit de asemenea să își construiască un nume și în televiziune. Astăzi oricine îl recunoaște pe stradă, însă în urmă cu 30 de ani era doar un puști ambițios și pasionat de gătit. Iată cum a început povestea lui, dar și cum și-a început cariera în bucătărie.

Bineînțeles, înainte de a ajunge unul dintre cei mai cunoscuți chefi din România, Cătălin Scărlătescu s-a deprins cu munca de jos. Nu s-a bucurat mereu de succesul de acum, însă niciodată nu s-a dat înapoi de la muncă. Avea doar 16 ani când a pășit pentru prima dată într-o bucătărie. Acela a fost și momentul în care a și hotărât ce vrea să facă cu viața sa.

Inspirația și-a găsit-o chiar într-unul din șefii săi. Tânăr pe atunci, Cătălin a fost impresionat în momentul în care a realizat că un bucătar poate agonisi atât de multe lucruri prin propriile eforturi. Se pare că cel care îl conducea la acel moment era un bărbat bogat, cu o casă și o mașină frumoasă.

Cătălin Scărlătescu povestește că a curățat tone de cartofi

Cătălin Scărlătescu, cum și-a început cariera și ce sarcină avea de îndeplinit în bucătărie

Dacă îi ascultăm poveștile de la începutul carierei, ne va spune că a lucrat undeva într-o bucătărie la mare. Sarcina lui era una simplă, proporțională cu pregătirea pe care o avea atunci: se pare că cheful de astăzi curăța cartofi.

”Am lucrat prima oară la un hotel din Eforie Sud. Un an de zile am fost și eu șef… șeful cartofilor. Cred că am curățat tone”, a povestit Cătălin.

Din acel moment anii au trecut, iar Cătălin Scărlătescu nu a renunțat nici măcar o secundă la visul său. Juratul emisiunii „Chefi la cuțite” a avut un drum foarte lung de parcurs până în punctul în care este astăzi, însă totul a meritat. La cei 48 de ani ai săi, a devenit un bucătar renumit și o vedetă foarte cunoscută în România.