=Există afecțiuni medicale, cum ar fi diabetul, hipertensiunea sau astmul, despre care aproape oricine a auzit. Dar ce părere ași avea dacă v-am prezenta câteva afecșiuni extrem de rare și bizare? Nu multă lume a auzit vreodată de aceste condiții rare. Află care este topul celor mai mai ciudate afecțiuni medicale înregistrate.
Conform celor de la Medical News Today s-a prezentat o serie de afecțiuni medicale atât de neobișnuite încât, la prima vedere, s-ar putea chiar să vă întrebați dacă au fost reale. Începând cu un sindrom care determină un individ să producă spontan alcool pur în intestin, până la femeia care transpiră sânge sau la unul în care diferite țesuturi ale corpului cresc disproporționat.
Sindromul de fermentație intestinală
Cei mai mulți dintre noi experimentăm senzația de amețeală de la alcool și mahmureală, după ce am băut câteva băuturi tari. Alcoolul ne oferă un „high” plăcut la început! Dar mahmureala este un mod dur de a ne aminti altceva. Mai exact, că trupurile noastre nu apreciază atât de mult petrecerile intense. Există, totuși, oameni care suferă de intoxicație și mahmureală fără a consuma o cantitate semnificativă de alcool, sau chiar fără a ingera alcool deloc.
Acești oameni au o afecțiune rară numită sindrom de fermentație intestinală. Alcoolul pur (etanol) este produs în intestinul unei persoane după ce a consumat alimente bogate în carbohidrați. Cu toate acestea, cercetătorii observă că alcoolul produs spontan nu ar fi suficient pentru a plăti cuiva o taxă de conducere în stare de ebrietate, deoarece nu ar duce la un nivel suficient de ridicat de alcool în sânge.
Femeia care transpiră sânge
Cel mai recent caz de transpirație sângeroasă este reprezentat de o femeie din Italia. Individa avea adeseori sângerări la nivelul feței și palmelor fără ca pielea ei să fie lezată. Această boală nu a avut o denumire anume până de curând.
Hematohidroza este un sindrom extrem de rar pe care timp de aproape 200 de ani nu l-au avut decât 42 de persoane. Afecțiunea bizară constă în transpirația sub formă de sânge. Cauza afecțiunii nu este cunoscută, însă cercetătorii sunt de părere că este în strânsă legătură cu presiunea crescută din vasele de sange. Unii cercetatori au speculat ca aceasta conditie misterioasa poate fi provocata din cauza ruperii vaselor mici de sange.
Sindromul Proteus
Una dintre cele mai ciudate boli rare înregistrate până în prezent este sindromul Proteus, o afecțiune în care diferite tipuri de țesut. Oase, piele, dar și țesuturi de organe sau artere — cresc disproporționat. Din punct de vedere istoric, cel mai faimos caz de sindrom Proteus a fost cel al lui Joseph Carey Merrick (1862-1890), numit „Omul Elefant”, în Marea Britanie din secolul al XIX-lea.
Din fericire, vremurile și mentalitățile s-au schimbat, iar acum înțelegem că nicio condiție medicală nu alcătuiește identitatea unei persoane. În zilele noastre, îngrijirea medicală și cercetarea medicală recunosc că bunăstarea fiecărui individ ar trebui să fie o prioritate.
Piatra urinară de aproximativ 800 de grame
Pietrele vezicii urinare sunt în mod normal o afecțiune foarte comună. Acestea reprezintă masele minerale formate în vezică având, de obicei, maximul de 1 centimentru în diametru.
Cu toate astea un pacient din California a reușit să se capete cu o piatră urinară. Piatra era aproape de marimea unui ou de struț. Greutatea pietrei a fost de 770 de grame iar dimensiunile au arătat 9,5 x 7,5 cm.
Bărbatul a descoperit această problemă neobișnuită de sănătate într-un mod inedit. Mai exact, după câțiva ani de la efectuare unei operații de îndepărtare a vezicii urinare. Acest lucru s-a întâmplat în urma cancerului.” Neo-vezica” construită de medici pentru înlocuirea vezicii urinare a crescut riscul de a dezvolta pietre vezicale și astfel a avut loc fenomenul bizar.
„Corpul uman este ciudat, defectuos și imprevizibil”, scrie romancierul Paul Auster, în Sunset Park.