Reclamă

Firmele care au spațiu de desfășoară în interiorul unor apartamente nu mai au nevoie de aprobări din partea vecinilor. Cu câteva zile în urmă Claudiu Nasui, deputat al USR, a spus că tocmai fusese adoptat un proiect de lege în care se prevede acest lucru.

„S-a publicat în Monitorul oficial Legea nr. 102/2020, legea USR de debirocratizare a înființării de firme! Peste jumătate de an de zile. Atât a întârziat președintele și guvernul așa zis liberal legea de debirocratizare a înființării de firme noi.” Claudiu Nasui

Firmele necesită mai puțin efort

Astfel conform cu proiectul românii care își înființează firme noi în propriul apartament nu mai au nevoie de acordul vecinilor. Firmele  nu mai au nevoie de aprobări de ceva timp. Deputatul a menționat și faptul că legea ar fi trebuit să intre în vigoare chiar de anul trecut. Însă a fost întârziată. Debirocratizarea societăților este intens așteptată de foarte mult timp în domeniul afacerilor.

Așa că, antreprenorii din România au libertatea de a  stabili sediile firmelor în propriile locuințe fără a mai fi nevoie de  aprobarea vecinilor, nici de avizul asociației de proprietari. Legea nr. 102/2020 a intrat în vigoare încă de la data de 5 iulie. Imediat ce actul normativ a fost făcut public în Monitorul Oficial în 2 iulie.

„Proiectul USR de debirocratizare putea fi lege chiar de la începutul anului. Atunci a trecut prima dată de parlament. Mulți din mediul de afaceri s-au bucurat. În sfârșit puteau să-și deschidă a doua firmă fără să trebuiască să pună o rudă cu 0.01% în firmă. Nu mai trebuia să ceară permisiunea vecinilor pentru a avea adresa de corespondență a firmei la ei acasă. Nu mai trebuia să-și facă împărțeli pe camere. Nu ajungeam chiar la nivelul din restul țărilor europene în care îți faci firma în câteva ore pe internet, dar ne apropiam.” Claudiu Nasui

Proiectul de lege are în vedere eliminarea limitării românilor din a avea doar o singură firmă în care să apară ca acționari unici. Astfel toată birocrația pe care erau obligați să întreprindă tot felul de soluții. De pildă, nu va mai fi nevoie să pună o rudă drept acționar principal. Se elimină ca firmele să fie dispuse pe fiecare cameră în parte.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro