S-au redeschis bordelurile. Începând cu jumătatea acestei săptămâni, bordelurile din mai multe țări au fost deschise. Se pare că această activitate nu poate fi restricționată prea mult de pandemia de coronavirus.

S-au redeschis bordelurile

Bordelurile din Olanda, mai ales cele din renumitul cartier roşu din Amsterdam, şi-au redeschis miercuri porţile. Bordelurile și vitrinele își reiau activitatea după mult timp. Acestea au fost închise la începutul lunii martie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Și în austria, bordelurile s-au deschis. Ministerul Sănătății a anunțat că sunt necesare mai multe norme de protecție împotriva coronavirusului. Astfel, au fost anunțate oficial o serie de reguli pentru prevenție împotriva coronavirusului. Măsurile sunt destul de dificile, ținând cont că în bordeluri natura activității este extrem de intimă.

Astfel, orice tip de practică a prostituției din Olanda este acum deschisă. Sunt foarte mulți angajați care se declară mulțumiți de revenirea la muncă.

”Suntem toţi mulţumiţi că ne putem întoarce la lucru, pentru că mulţi lucrători ai sexului nu au obţinut niciun ajutor din partea guvernului”, spune Foxxy, o lucrătoare a sexului din Amsterdam şi militantă la centrul de informare asupra prostituţiei din acest oraş, potrivit ProTV.

Bordelurile s-au deschis, însă cu o serie de reguli destul de stricte. Angajata bordeiului are obligația de a îndeplini mai mulți pași, înainte de contactul sexual.

”Înainte de întâlnire, trebuie să verific cu clientul dacă se simte bine şi dacă nu prezintă niciun simptom (de coronavirus) sau dacă vreunul dintre membrii căminului său prezintă simptome”, explică Foxxy.

Aceasta a mai explicat că se respectă și regulile sanitare. După fiecare întâlnire se dezinfectează camera, se spală mâinile, se schimbă lenjeria de pat și obiectele de duș.

Pe perioada pandemiei, Guvernul din Olanda nu ar fi sprijinit lucrătorii sexuali. De aceea este nevoie ca acum să se redeschidă bordelurile. Doar în Amsterdam sunt 7000 de lucrători sexuali.

Bordelurile, singurul spațiu închis unde purtarea măștii nu este obligatorie

Se pare că prostituatele și ceilalți angajați sexuali sunt fericiți că nu sunt obligați să poarte mască de protecție.

Tot de la 1 iulie s-a reluat această activitate şi în Austria. Aici, Ministerul Sănătăţii a recomandat ”limitarea contactului fizic la minim”. Astfel, prostituatele şi clienţii lor trebuie să evite să fie faţă în faţă în timpul actului şi să poarte măşti de unică folosinţă. În Austria, se recomandă evitarea sexului în grup.

Înainte să decidă aceste recomandări, guvernul austriac a organizat o masă rotundă cu persoane care activează în acest sector, pentru a vedea opinia lor.