Reclamă

Dublarea alocațiilor nu se va întâmpla prea curand? Premierul României a facut noi declaratii pe acest subiect! Sunt sau nu bani la buget pentru a le da copiilor mai multi bani? Legea privind dublarea alocatiilor trebuia pusa in practica de la 1 August. Parlamentul a votat-o, Presedintele a promulgat-o, apoi Guvernul Orban a cerut prorogarea acesteia pana pe 1 August. Parlamentul a respins prorogarea, iar Guvernul era obligat sa aplice prevederile legii.

Ce se va întâmpla însă de la 1 August cu dublarea alocațiilor?

Premierul Ludovic Orban a fost invitat aseara la o emisiune tv. Acesta a facut noi declaratii legate de dublarea alocațiilor. Din cauza crizei provocate de coronavirus, nu exista bani suficienti pentru a ne asuma aceasta crestere, a declarat prim-ministrul României.  Acesta le-a dat vestea trista romanilor, spunand totusi ca Guvernul condus de el cauta solutii noi pentru a iesi din acest impas bugetar. Totodata, premierul a vorbit si despre masurile care se vor lua in privinta alocatiilor.

„Vom căuta o soluţie, nu ne putem permite dublarea alocaţiilor. Vom da o garanţie privind dublarea alocaţiilor, dar va trebuie să gândim un timing, un calendar de creştere a alocaţiilor”, a declarat Ludovic Orban la Romania Tv.

Premierul a tinut sa mentioneze ca alocațiile au crescut deja anul trecut. Din pacate, insa, contrar spuselor premierului, copiii României continua sa primeasca alocatii derizorii in comparatie cu alte state europene. Orban a sustinut ca dublarea alocațiilor acum ar însemna un efort bugetar de 7 miliarde de lei, bani de care Guvernul României nu dispune în acest moment în buget.  Din păcate, odata cu cresterea cazurilor de coronavirus, din pricina masurilor de relaxare  nerespectate, România se poate adanci într-o criză economica fără scapare. Reintrarea intr-o stare de urgenta va pune capac economiei si multe afaceri vor da faliment. Afaceri care inainte alimentau bugetul de stat cu sume uriase de bani.


Reclamă

Share.

Pasionata de jurnalism cu o experienta de peste 20 de ani. A lucrat la publicatii precum capital.ro, evenimentul zilei cat si digi24.ro

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro