Reclamă

Firea  iese din nou în spațiul public cu o ipoteza. Primarul general al capitalei consideră că în România se încearcă în mod constant privatizarea sistemului medical. Replicile acesteia vin în urmă ultimelor anunțuri făcute de Ministrul Sănătății. Firea este de părere că deciziile care ar urmă să fie luate sunt în dezavantajul pacienților.

Firea apară interesele pacienților români

Firea dezvăluie un scenariu bombă în ceea ce privește Ministerul Sănătății. Ipoteza are legătură cu anunțul făcut de către Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății legate de unitățile spitalicești din țară. Mai exact, acesta a declarat că spitalele ar putea trece de sub coordonarea primăriilor în cea a Ministerului. Ministrul a făcut anunțul că liberalii vor să aplice aceste modificări ale legii 95/2006.

Firea nu este de acord cu anuntul facut de ministrul sanatatii

„În momentul în care faci o declaraţie publică şi anume că vrei să iei toate spitalele în care au investit ani de zile autorităţile locale – şi investesc în continuare – la Ministerul Sănătăţii, asta înseamnă că-i privezi pe cetăţeni de condiţii civilizate în spitale. (…) Practic, după ce au vrut să privatizeze sistemul de urgenţă în sănătate, acum probabil se încearcă o privatizare a întregului sistem de sănătate, nu numai a urgenţelor. (…) Susţinem capitalul privat în domeniul sănătăţii pentru cine-şi permite acele tratamente sau consultaţii la o clinică privată. Trebuie să întărim – şi s-a văzut în această pandemie – şi sistemul de sănătate de stat, pentru că acolo ajung cei mai mulţi cetăţeni, iar în cazuri de urgenţă majoră ajung toţi cetăţenii, chiar şi cei cu venituri foarte mari”, a declarat Firea.

”Decizie incorectă față de pacienți”

Firea sare în apărarea pacienților români declarând că nouă decizie ar fi incorectă față de aceștia. Edilul este de părere că unitățile spitalicești necesită a fi dotate și pregătite constant pentru servicii de calitate. Totodată, primarul capitalei a menționat că investiile făcute de autoritățile publice locale în ultimele luni a fost de 900 de milioane de lei.

„Este o decizie incorectă faţă de pacienţi în primul rând, iar pe noi toţi, fie că reprezentăm autoritatea publică locală sau pe cea centrală (…) trebuie să ne preocupe felul în care ne raportăm la cetăţeni şi anume pacienţii care au nevoie de actul medical să fie primiţi în unităţi spitaliceşti moderne, foarte bine dotate, cu personal medical bine plătit şi instruit prin cursuri în ţară şi în străînătate şi, de asemenea, să li se ofere condiţii decente, dacă nu europene, de lucru”, a mai adăugat edilul.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro