Reclamă

Regulile noi care intră în vigoare îi vizează pe cei care lasă mașinile nefolosite pe o perioada îndelungată în parcări. Potrivit acestei schimbări, proprietarii autovehiculelor ”abandonate” vor răspunde pentru acestea exact că în cazul unui autoturism utilizat frecvent. Asta pentru că numărul autovehiculelor care rămân nefolosite, dar sunt parcate pe domeniul public a fost în creștere. Regulile sunt deocamdată în faza de proiect însă urmează să fie implementate.

 

Regulile noi îi lasă pe proprietari fără bunuri

Regulile noi fac de fac parte dintr-un proiect inițiat de parlamentarii USR și este legat de Legea 421.2002. Unul dintre factorii determinanți în aplicarea nouui proiect este numărul mare de proprietari care ”trișează” în acest sens. Mulți șoferi ”uită” cu anii mașinile pe domeniul public însă nu declara acest lucru. Mai mult, aceștia vin și susțin că mașina nu este abandonată, iar astfel scapă de responsabilitate în fața legii. Reguile care urmează a fi implicate îi vizează și pe cei care susțîn că și-au plătit taxele. Tot aceștia consideră că este dreptul lor să le mențină pe domeniul public.

”Din cauza acestor lacune legislative, în foarte multe orașe din România rămân mii de vehicule abandonate care ocupă spațîi de parcare ce ar putea fi folosite de alte vehicule ce participă activ la mobilitatea cetățenilor. De exemplu, doar în București se află aproximativ 3.000 de mașini abandonate identificate, dar încă neridicate de autorități din varii motive (…). Și în Brașov, conform autorităților locale, există aproximativ 300 de autovehicule abandonate încă neridicate, iar în Galați, doar anul acesta, printr-un acord făcut între Poliția Locală și Primărie au început să se ridice vehiculele abandonate pe domeniul public al statului” conform autorilor proiectului.

Regulile noi pentru masinile abandonate.

Regulile aflate în vigoare în acest sens în prezent impun că procedura să dureze până la 4 luni. Fapt care duce la îngreunarea proiectului actual. După implementarea noutăților,  proprietarii au obligația de a face dovadă plății amenzilor dar și a ITP-ului. De altfel, proprietarii trebuie să răspundă rapid somației primite din partea autorităților. Termenul pe care îl are la dispoziție persoană este de 10 zile. În caz contrar, bunul trece în proprietatea domeniului pe care se află.

 


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro