Reclamă

Veşti noi pentru români! Noi măsuri au fost publicate în Monitorul Oficial. Ultimele zile au adus cu ele mai multe Ordine de Ministru. Astfel, noi măsuri au fost impuse pe perioada stării de alertă şi se aplică în mai multe instituţii.

Noi măsuri publicate în Monitorul Oficial

Noile modificări fac trimitere la normele privind purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice închise. Se poartă mască obligatoriu în magazin, la muncă, la sală, la medic, precum şi în orice mijloc de transport în comun. De altfel, s-au menţionat şi excepţiile de la purtarea măştii de protecţie.

Astfel, există şase excepţii de la scutirea purtării măştii de protecţie. Măştile de protecţie nu pot fi purtate de persoane care au boli ce le afectează sistemul respirator. Această categorie de români ar putea să nu poarte mască de protecţie la locul de muncă, doar dacă angajatul este singur în birou sau în cazul în care activitatea pe care o desfăşoară este intensă ori în condiţii solicitante.

Şi angajaţii televiziunilor nu sunt obligaţi să poarte măşti de protecţie. Mai explicit, prezentatorii TV cât şi invitaţii din emisiuni nu trebuie să poarte neapărat mască, însă cu o condiţie. Trebuie să se păstreze o distanţă de 3 metri între ei.

Tot de la aceeaşi români care nu sunt nevoiţi să poarte masca de protecţie sunt scutiţi şi vorbitorii în public, în spaţii închise, cu cel mult 16 persoane. O altă scutire de la purtarea măştii o au copiii cu vârsta de până la cinci ani. Micuţii nu sunt obligaţi să poarte masca. La intrarea în spaţiile publice închise se face triajul epidemiologic, cu observarea eventualelor semne de îmbolnăvire şi cu măsurarea temperaturii.

De altfel, noi măsuri de protecţie au fost publicat în Monitorul Oficial. Acestea fac referire şi la mijloacele de transport în comun, precum şi în lăcaşele de cult.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro