Reclamă

Bacalaureatul anului 2020 în mod cert va fi unul memorabil pentru generația actuală. De altfel și pentru cele viitoare va reprezenta un punct notabil. Situația epidemiologică din țară noastră a dus la crearea unor noi circumstanțe de susținere a examenelor. Astfel elevii din anii terminali sunte nevoiți să se adapteze studiului pentru Evaluarea Națională si Bacalaureat.

 Bacalaureatul pe Facebook

Bacalaureatul se apropie cu pași repezi de anul școlar 2020. Deși condițiile actuale nu sunt tocmai cele prielnice de studiu pentru tineri, aceștia s-au adaptat singuri. Dacă în trecut pentru exercițiile complicate cereau la școală ajutor, acum tehnologia îi aduce mai aproape în  a se ajută între ei. Zeci de tineri s-au organizat în grupuri pe rețeaua de socializare Facebook, unde discuta idei și reolva împreună exercițiile dificile. Mai mult de 80% dintre elevi fac medicațîi în general în anii terminali, însă în acest an, au apucat să facă acest lucru doar un semestru. Pentru că în perioada stării de urgență au fost nevoiți să întrerupă pregătirile individuale, au improvizat. Bacalaureatul se va desfășura în acest an în condițîi speciale din punct de vedere structural.

Profesorii universitari, s-au alăturat grupurilor

Bacalaureatul se va desfășura cu anumite măsuri de prevenție, menite pentru a proteja starea de santatea tinerilor. Din dorința de a veni în sprijinul adolescenților, mai mulți profesori universitari s-au alăturat grupurilor respective. Aceștia îi ajută pe elevi în rezolvarea exercițiilor grele.

“Ne face o plăcere deosebită să îi ajutăm. Are un beneficiu fantastic acest fapt pentru că reuşesc să între cu succes elevi din mai multe judeţe”.Alexandru Bobe, prorector Universitatea Ovidius Constanța.

Conform noului calendar al Bacalaureatului, elaborat de Ministerul Educației, tinerii vor intră în febra examenului încă din 3 iunie, când începe înscrierea candidaților. Examenele propriu-zise vor începe în 11-17 iunie cu echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale.După această etapă în dată de 22 iunie se va desfășura proba scrisă la Limba și literatură română.

 


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro