Bordelurile militare japoneze erau pline cu mii de femei obligate să renunțe la familiile lor, supuse unor chinuri groaznice. Violate și umilite constant. Acesta este tabloul unui eveniment odios din istoria modernă a lumii. Aduse la stadiul de sclave sexuale, puține femei au reușit să supraviețuiască, în urma masacrului. Un procent de doar 10% din ele au reușit să țină piept atrocităților la care au fost expuse.
Recrutarea pentru bordelurile groazei se făcea direct de pe stradă. Lee Ok-seon avea doar 14 ani atunci când, un grup de militari niponi, au băgat-o într-un vehicul. Viaţa lui Lee din Busan (Coreea de Sud de astăzi) s-a schimbat brusc, familia și prietenii deveniseră ceva inaccesibil. Fata a fost dusă într-un bordel pentru soldaţii armatei japoneze. În acea perioadă, China, era sub ocupația Japoniei. Lee devenise o altă victimă, una dintre sutele de femei, supuse sclaviei sexuale pentru armata imperială între anii 1932-1945.
Bordelurile prind cea mai mare amploare în urma episodului încercării Japoniei de-a supune Republica Chineză. Masacrul de la Nanking din data de 13 decembrie 1937, după 6 săptămâni în care orașul fusese distrus în totalitate, în asaltul japonezilor, au fost violate până la 80. 000 de chinezoaice. Acest episod a oripilat o lume întreagă, furia soldaților se revărsa asupra femeilor, înaintea oricăror lupte erau violate și agresate.
Bordelurile groazei
Femeile erau în mică parte convinse să intre în aceste bordeluri. Violurile erau repetate, existau femei însărcinate, mare parte din ele cu boli cu transmitere sexuală. Sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial nu a fost și cel al bordelurilor. Acestea au continuat să existe până în anul 1946. Se estimează un număr de 125 de bordeluri cu un număr cuprins între 20. 000 și 410. 000 de femei. Tânăra de 14 ani are acum 90 de ani, spune că așteaptă încă scuzele din partea guvernului japonez.
„Nu am vrut niciodată să ofer plăcere. Nu urăsc pe nimeni, dar nu voi putea uita niciodată ce mi s-a întâmplat,” a spus Lee.