Reclamă

OnePlus 8 Pro, pare să folosească senzorii infraroșu ai telefonului pentru a vedea prin plastic subțire sau materiale negre.

Utilizați filtrul Photochrom

Dacă aveți un OnePlus 8 Pro și doriți să încercați, deschideți aplicația pentru camera foto, alegeți filtrul de culori „Photochrom” și îndreptați-l spre câteva obiecte negre. Potrivit celor de la The Verge care au încercat, filtrul este destul de selectiv. Funcționează numai pe plastic negru foarte subțire, care este deja puțin vizibil în lumina potrivită.

Deci este posibil să vedeți dacă îl îndreptați spre o telecomandă TV,  dar nu și dacă alegeți un plastic mai gros al unui DSLR high-end.

Telefoanele high-end încep să încorporeze  și senzori cu infraroșu

În timp ce compania a refuzat să comenteze. Se pare că procesul se bazează pe senzorii infraroșu ai telefonului, care colectează un tip de radiații care sunt invizibile pentru ochiul uman.

Infraroșul se află chiar deasupra luminii vizibile în spectrul electromagnetic și este uneori denumit „radiație de căldură”. Tipuri speciale de echipamente pot capta radiații infraroșii, inclusiv ochelari de vedere de noapte și camere termice.

Deoarece telefoanele high-end încep să încorporeze și senzori cu infraroșu, se pare că pot fi folosiți în acest scop. Nu doar OnePlus 8 Pro poate face acest lucru. Camera TrueDepth de pe iPhone-urile recente, care folosesc lumină infraroșie pentru a-ți scana fața pentru FaceID, poate fi, de asemenea, folosite pentru a crea imagini vizibile, după cum a demonstrat dezvoltatorul de aplicații Guilherme Rambo.

OnePlus 8 Pro ar putea avea probleme?

Întrebarea care rămâne este dacă acest lucru va crea probleme pentru OnePlus. Mai ales dacă filtrul poate fi folosit pentru a vedea prin îmbrăcăminte. În videoclipul Unbox Therapy, se pare că filtrul poate vedea prin obiecte vestimentare, deși în condiții foarte limitate. Un utilizator Reddit a confirmat același lucru.

În funcție de gravitatea problemei, OnePlus ar putea fi nevoit să restricționeze caracteristica printr-o actualizare software. Un scandal similar a avut loc în anii 90, când Sony a fost nevoit să recheme o cameră video care  includea o funcție de vizionare pe timp de noapte care putea fi folosită și pentru a vedea prin îmbrăcăminte.

Sursa: The Verge.com


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro