Reclamă

Siropul din flori de salcâm este un medicament natural. Acesta are multiple efecte benefice asupra organismului în viața de zi cu zi. Iată cum să prepari acest sirop.

Beneficiile siropului de salcâm

Siropul de salcâm este cel mai bun medicament naturiste pentru calmarea refluxului gastro-esofagian. Pentru reducerea simptomelor se poate administra sirop din flori de salcâm, pe o perioadă mai lungă de timp. Se administrează câte trei lingurițe de sirop pe zi, pentru a fi eficient în tratarea bolii.

Florile de salcâm ajută la tratarea insomniei, a afecțiunilor genitale, combat depresia, astenia de primăvară și stările anxioase, calmează tusea și alungă migrenele cauzate de stresul zilnic.

Cum prepari siropul de salcâm

Dacă vrei să faci trei litri de sirop din flori de salcâm ai nevoie de minim două kilograme de flori. Adaugi aici două kilograme de zahăr de calitate superioară, patru litri de apă, patru plicuri de sare de lămâie, o linguriță mică de sare de bucătărie. Alături de acestea mai pui patru plicuri de vanilie și coaja de la o lămâie.

În primul rând, florile de salcâm se vor spăla foarte bine. Este necesară o spălare precară pentru a îndepărta insectele și praful. Se pun florile la scurs. Între timp, s3 rup codițele fiecărei flori.

Așa deci, florile scurse și curățate se pun la fiert în apă clocotiă, pentru aproximativ 20 de minute. După 20 de minute, se oprește focul. Se pune un capac potrivit. Se lasă florile la macerat minim 12 ore.

După cele 12 ore de macerat, se strecoară compoziția. Se trece ulterior prin tifon dublu pentru o strecurate și mai bună. În același timp, se trece la prepararea zahărului.

Zahărul trebuie invertit prin fierbere într-o oală emailată. Deci, se fierbe cu 400 de ml de apă și sarea de lămâie, timp de 10 minute, la foc iute. Se amestecă destul de des, pentru a nu se lipi. Se colectează și se aruncă spuma.

Se adaugă zahărul peste lichidul obținut din florile de salcâm. Urmează praful de sare și coaja de lămâie și zahărul vanilat. Conținutul se pune, din nou, la fiert, la foc mare.

Atunci când compoziția scade la jumătate,se ia de pe foc. La final, se scoate coaja de lămâie și se toarnă siropul în vasele dorite de sticlă.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro