Reclamă

Noi reguli pentru noul Calendar de Bacalaureat 2020. Astăzi, pe ordinea de zi a Guvernului a fost introdus un proiect de maxim interes pentru elevi. O nouă ordonanță de Urgență aduce schimbări în rândul elevilor care au de susținut unul dintre cele mai importante examene din viața lor.

Executivul Orban are ca propunere reglementarea situației din educație, în așa fel încât să poată face față provocărilor de importanță majoră pe viitor. Astfel, organizarea examenelor și a activităților din această perioadă este scopul principal al autorităților. Anunțul a fost făcut astăzi chiar de premierul Orban.

Calendarul Examenului de Bacalaureat 2020 aduce noi schimbări. Se pare că elevii nu vor mai susţine o serie de probe. Noua ordonanţă de urgenţă prevede anularea susţinerii efective de către elevi a probelor de competențe la Bacalaureatul din acest an. Aceste probe urmează să fie echivalate cu mediile din timpul anului sau cu certificate de limbi străine/de informatică, acolo unde acestea există, potrivit edupedu.

Probele de competenţă sunt examenele orale. Acestea sunt de Limba română, Limba maternă, examenele orale, scrise și de auditare text la Limba străină și examenul de Competențe digitale. Toate urmau să înceapă pe data de 29.

Iată oficial Calendarul Bacalaureatului 2020, care ar trebui să înceapă pe 22 iunie:

  • 22 iunie 2020 Limba și literatura română – proba Ea) – examen scris
  • 23 iunie 2020 Limba și literatura maternă – proba Eb) – examen scris
  • 24 iunie 2020 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – examen scris

Elevii vor fi nevoiți să meargă la școală acum, doar cei din clasele terminale. Clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a profesională. Perioada în care vor merge la școală este de două săptămâni, pentru pregătire: 2-22 iunie. Apoi, la Bacalaureat și Examenul Național de Capacitate, aceștia vot fi nevoiți să respecte distanțarea socială precum și multe alte reguli impuse.  Cele mai multe reguli vor fi anunțate înainte de MEC și MAI.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro