Liniile de zbor din Noua Zeelandă optează pentru o servire unică a cafelei în avion, servind pasagerilor cafeaua într-o cană comestibilă.
„Ce e mai bun decât o cană de cafea drăguță și caldă?” este întrebarea pe care aceștia o adresează pasagerilor.
Cei de la linia Air New Zealand doresc să încerce acest mod de gustare a cafelei în scop econom și pentru a reduce numărul de deșeuri care se adună la bordul avionului. Compania aeriană făcuse deja o trecere mai mare la cupe biodegradabile, atât pe avioane, cât și în saloanele de marcă ale acestora si totodată au început să caute alte opțiuni și mai ecologice.
Ceștile care sunt acum lansate pe zborurile Air New Zealand sunt aromate cu vanilie și pot rezista la căldura cafelei fără să se topească.
Niki Chave, managerul clienților Air New Zealand, a declarat că o companie aeriană servește anual 8 milioane de cești de cafea la bordul avioanelor, iar rezidurile care rămân după sunt imense și abordarea crizei plastice a lumii a devenit o problemă majoră în toate sectoarele activității de călătorie, nu doar companiile aeriene. Ei consideră că prin această înlocuire a ceștilor de cafea de plastic cu unele comestibile vor crește procentul ecologic.