Reclamă

Anunțurile făcute de reprezentanții ANM legate de starea vremii va ridică probleme serioase pentru unele sectoare de activitate. Dacă începând de astăzi, vom avea câteva zile mai călduroase pentru perioada această a anului, ulterior se anunță un val de frig. Până pe 8 iunie, termometrele vor oscila punând pe jar activitatea mai multor agenți economici.

”Acolo unde vorbim de temperaturi care nu depășesc 17 grade la nivelul maxim, determină apariția fenomenelor extreme. Ploi sub formă de aversă cu caracter torențial, izolat căderi de grindină, intensificări ale vântului.” a declarat Elena Mateescu, director ANM.

Unul dintre domeniile afectate de schimbările bruște de temperatura va fi agricultura. Fermierii vor avea cel mai probabil câteva probleme în ceea ce privește culturile deja afectate. Pentru aceștia întregul an a fost compromis, de când startul anului agricol a avut se suferit. Problemele au început încă din iarnă, când zapaa a lipsit în unele zone ale țării cu desăvârșire. Totul a culminat ulterior cu seceta care a afectat în unele cazuri iremediabil culturile. deși statul a anunțat deja că va acordă sprijin agricultorilor aflați în această situație, oamenii sunt nemulțumiți pentru că muncă lor a ajuns pe apă sâmbetei.

Un alt sector de activitate afectat de fenomenele  meteo extreme este turismul, la fel de destabilizat în utlima perioada. Chiar dacă operatorii economici așteaptă cu nerăbdare să poată redresa situația, pentru unii dintre turiști starea vremii este un factor destul de important atunci când vorbim de concedii.  Cel mai probbail se va îndrepta în luna iunie când vara își va intră serios în drepturi. avan în vededere startul anului, meteorologii sunt de părere că nu va urmă o vara ploioasă.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro