Reclamă

Cazinoul din Constanța este în sfârșit pe punctul de a-și recăpăta strălucirea de altădată, alăturându-se de alte locații faimoase ce pot fi regăsite în capitala noastră. În timpul lucrărilor însă, muncitorii au făcut descoperiri importante din punct de vedere istoric.

După lungi încercări se pare că edificiul își va putea recăpăta strălucirea de altădată și își va putea rimi turiștii. Lucrările nu au fost însă la rândul lor lipsite de evenimente. Echipa de muncitori din cadrul firmei care a preluat contractul de refacere a clădirii a făcut o descoperire istorică. În pereții uriașului edificiu, aceștia au descoperit grinzi de metal identice cu cele utilizate la construcția Podului Cernavodă. Astfel se pare că această datează din perioada de activitate a inginerului Anghel Saligny.

”Se lucrează la subsol.Se scot zidurile neportante pentru a se realiza nouă configurație. La subsol este ceva interesant de semnalat: au fost găsite grinzi metalice îmbinate u nituri.” a declarat Radu Cornescu, responsabil lucrările de reabilitare din partea minicipalitatii.

Proiectul de reabilitare și reconfiguratie a Cazinoului din Constanța a fost tergiversat încă de pe vremea când primarul orașului constanța era Radu Mazăre.Deși importantă edificiului era cunoscută, birocrația a stat în calea ”renașterii” strălucirii de altădată a acestuia. Cazinoul din Constanța se află poziționat chiar în centrul istoric al orașului, având o imagine paroramica spectaculoasă.

Cazinoul din Constanța a găzduit în anii de glorie, evenimente private, spectacole de teatru serate și baluri. A fost restaurant , dar a avut si destinatia distractiilor de noapte precum jocurile de noroc. În incinta acestuia au fost turnate și scene de film. De exemplu, ”Tinerețe fără bătrânețe ” regizat de Francis Coppola bazat pe o nuvela scrisă de Mircea Eliade. Edificiul se află în paragină încă din anul 2014.

 


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro