Prăjitură complexă. Cu multe straturi și gusturi. Avem 3 straturi, blat însiropat, cremă de vanilie, bezea și ciocolata rasă.
Prăjitură bețivană
Prăjitură cu blat de cacao, cremă și sirop de vin
Blat
- 6 ouă
- 150 gr. zahăr pudra
- 6 linguri vin roșu
- 5 linguri cacao
- 70 gr. făină
- un praf de copt
Cremă
- 6 gălbenușuri
- 1 plic de zahăr vanilat
- 1 linguriță esență de rom
- 2 linguri de făină
- 300 ml. de lapte
- 250 gr. unt
- 200 gr.zahăr praf
Bezea
- 6 albușuri
- 300 gr. zahăr praf
Sirop:
- 50 ml de apă (sau de vin roșu)
- 1 lingură esență de rom
- 50 gr. de zahăr
Blatul
-
Pentru început preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius
-
Ne ocupăm de partea uscată a compoziției, într-un castron încăpător vom pune: făina, praful de copt și cacao. Amestecăm bine.
-
Separat se despart ouăle în albușuri și gălbenușuri. Vom bate spumă albușurile cu zahărul pudră. Separat amestecăm gălbenușurile cu unt topit, ca la maioneză. Turnăm gălbenușurile cu albușurile. Încet, apoi putem pune și vinul. Se amestecă cele două compoziții.
-
Băgăm la cuptor pentru 45 de minute
Crema
-
Într-o crăticioară gălbenușurile, esența de vanilie, jumate din zahăr, laptele și punem pe foc pentru a topi zahărul, nu ne oprim din amestecat.
-
Când se răcește crema de vanilie vom mixa adăugând unt, treptat.
-
Separat vom amesteca untul cu restul de zahăr, facem bezeaua.
Bezeaua
-
Pentru bezea spuma de albușuri cu zahăr ar trebui să fie tare și lucioasă.
-
Siropul se face din vin și zahăr cu apă, pe care le punem la fiert cu esența de rom
Asamblare
-
Pentru început vom însiropa blatul. Peste vom pune crema și cu grijă bezeaua. Putem pune peste bezea ciocolată rasă.