Situația din portul Midia este departe de final. Nava răsturnată cu 14.000 de oi zace abandonată. Culmea, proprietarul pare să fie dispărut, iar autoritățile îl așteaptă să prezinte planul de dezeșuare.

Astăzi se împlinesc  10 zile de la accidentul naval. Legea spune că în acest interval proprietarul este obligat să înceapă operațiunile de dezeșuare, însă nici urmă de acesta, potrivit autorităților.

După spusele șefului Autorității Navale Române, Alexandru Mezei, procedurile de scoatere a vaporului sunt preluate de stat, iar cheltuielile vor fi recuperate în instantă, în timp.

Nu avem altceva de făcut decât să dăm această intervenție către Administrația Porturilor Maritime. Nimeni nu poate să estimeze cât de costisitoare poate fi această operațiune”.

Costurile se estimează la cel puțin 3 milioane de euro. Aici se mai adaugă și cheltuielile derulate pentru colectarea cadavrelor de animale care plutesc în jurul navei, cât și incinerarea lor.

Directorul Apelor Române din Constanța a spus că se monitorizează permanent calitatea apei mării.
„Singura probă care dă semne că se întâmplă ceva e cea de la tribord, partea pe care este lăsată nava, acolo sunt ceva modificări ai nutrienților”.

Zilele următoare vaporul va trebui golit de urgență de oile moarte aflate pe punțile superioare.