Adaptat la noul prezent, Muzeul Municipiului București și-a transferat activitatea în online. Astfel, întregul personal de specialitate constând în istorici, arheologi, experți în artă și istoria artei, muzeografi pasionați au răspuns pozitiv acestui demers. Deocamdată această este singură modalitate de a-i aduce pe turiști mai aproape de cultură.
Decizia a fost luată în discuție încă d ela închiderea muzeelor, galeriilor de artă și a alotr satii publice din această sfera, însă a fost imeplemntata abia acum.
Cu un plan strategic bine pus la punct, orientat către a atrage interesul turiștilor ”virtuali”, reprezentanții muzeului au transformat cele 15 pagini de Facebook în veritabile reviste istorice și culturale, dar au fost au fost create și lansate expoziții virtuale.
Nici cei mici nu au fost uitat,, iar pentru ei s-au desfășurat activități educative și distractive. Iubitorii de filme istorice au posibilitatea de a urmări în mod gratuit pe site un număr de 24 de filme documentare despre importante momente și personalități ale istoriei noastre.
Așadar,iubitorii de artă nu vor fi nevoiți să aștepte până la redeschiderea muzeelor, ci pot accesa paginile instituțiilor de acest tip din țară care s-au alăturat demersului.Printre acestea sunt: Muzeul Municipiului București-Palatul Suțu, Casă Filipescu-Cesianu, Pinacoteca Municipiului București, Muzeul Theodor Aman, Muzeul dr. George Severeanu, Muzeul Nicolae Minovici, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, Muzeul Victor Babeș, Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei, Muzeul Frederic și Cecilia Cuțescu Storck, Curtea Veche, Colecția CI şi CC Nottara, Biblioteca Muzeului Municipiului București, Colecția Muzeului Memorial Gheorghe Tattarescu și Colecția Cornel Medrea.