Reclamă

 

Omletă cu dovlecei

Omletă cu legume

  •  6 ouă
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură cu vârf brânză moale (ricotta, brânză de capră, brie)
  • sare&piper negru

 Dovlecei copți

  • 2 dovlecei
  • 3 fire ceapă verde
  • 1 lingură ulei
  • sare&piper negru

Pregătiți prima dată dovleceii.

  1.  Se curată cu aparatul de curățat legume și apoi se taie rondele groase de un deget. Se presară cu sare și piper negru și apoi se adaugă uleiul. Se amestecă.

  2. Se pun dovleceii într-o tavă termorezistentă în care să încapă unii lângă alții, putând fi ușor suprapuși. Se coc la 180 grade C timp de 45 minute. După acest timp se verifică unul să fie complet făcut, adică cremos în interior.

  3. Se scoate tavă din cuptor și se adaugă ceapă verde tăiată rondele.

Omleta

  1. Când doriți să preparați omletă, puneți uleiul într-o tigaie de aprox 26 cm. Așezați pe fundul ei rondele de dovlecei (1/3 din dovleceii copți mai sus). Aveți grijă să luați și ceapă verde. Încingeți ușor tigaia cu dovlecei, pe foc mic.

  2. Până se încinge tigaia, bateți bine 6 ouă cu sare și piper negru. Când uleiul din tigaie sfârâie turnați ouăle.

  3. Așteptați câteva secunde să vedeți că omletă se încheagă pe margini și imediat mutați tigaia în cuptor la 190 grade C timp de 10-13 minute.

  4. Răsturnați omletă pe o farfurie largă. Decorați cu bucățele de brânză moale, puțină ceapă verde de pe dovlecei copți, râșniți piper negru, presărați fulgi de chili dacă doriți să fie puțin picantă și picurați 2 lingurițe ulei măsline deasupra. E bună caldă sau la temperatura camerei.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro