Reclamă

Într-un moment în care numărul de cazuri de COVID-19 continuă să crească, în România, iar autoritățile fac apeluri repetate ca oamenii să stea în continuare în casă, medicii psihiatri avertizează: românii au ajuns la exasperare. Astfel se explică, spun specialiștii, numărul tot mai mare al persoanelor care au fost observate, în ultimele două săptămâni, pe străzi și în piețe.

”Pe unii dintre oamenii care au trecut prin această perioadă, faptul că au îndurat aceste restricții posibil să îi întărească. Însă majoritatea oamenilor au căpătat exasperare și să le negi dreptul la exasperare cred că este egal periculos. Exasperare înseamnă că atâta vreme cât nu vor ști ce anume primesc pentru asta sau ce anume au reușit pentru asta, atâta vreme cât, paradoxal, cifrele epidemice încep să crească și la fel și numărul deceselor, oamenii se vor întreba care este diferența și se acumulează neputință”, a explicat medicul Gabriel Diaconu, într-un interviu acordat ProTV.

Specialistul a mai menționat că oamenii ajung să ignore riscurile la care se expun nu din reavoință, ci din dorința de a se simți din nou stăpâni pe viața lor și de a-și reafirma independența

„Această perioadă a fost una plină de restricții, iar majoritatea drepturilor pe care oamenii le au în mod normal ca cetățeni au fost anulate. Pandemia a trecut valul, dar începe răpândirea unei stări psihologice de stres post-traumatic. Sunt de părere că dacă stateam prost la capitolul ventilatoare, stăm mult mai prost la capitolul infrastructură de sănătate mintală”, a mai spus medicul.

Medicul a mai declarat că oamenii vor mai rezista două săptămâni în casă, dar că au nevoie să știe spre ce ne îndreptăm, care este plaja de așteptare pentru revenirea la normalitate, fie ea și o normalitate relativă.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro