Sandwich cu chifle la cuptor
Sandwich-uri calde
Pentru chifle:
- 350 gr faina
- 1 ou
- 4 linguri iaurt
- 2 linguri cu smântână de la temperatura camerei
- 5 gr drojdie
- 1 linguriță zahăr
- 2 linguri ulei
- 1 praf de sare
- 2-3 linguri de lapte, doar dacă este nevoie
- 1 ou pentru uns
- susan
Pentru umplut sandwich-urile:
- 4 felii mușchi file
- 4 felii dovlecel pregătite la grătar
- cașcaval ras
- 2 ouă
- 3 linguri ulei
- 1 linguriță unt
- sare&piper
Chifle
-
Cernem făina într-un bol, punem sarea.Drojdia o frecăm cu zahărul până se dizolvă, o punem peste făină.Adăugăm oul, începem să le amestecăm.
-
Punem smântână, iaurtul, frământăm bine, până obținem un aluat omogen, elastic. Dacă nu este bine omogenizat aluatul, puneți puțin lapte, la mine nu a mai fost nevoie.
-
La final încorporăm uleiul și mai frământăm 2-3 minute.Acoperim aluatul cu un prosop curat, îl lăsăm la dospit 30-40 de minute.
-
După ce a dospit, presăram făină pe masă de lucru, răsturnăm aluatul.Îl îmapărțim în 8 bucăți egale, formăm bile, vor ieși nu foarte mari.Le așezăm într-o tavă tapetata cu hârtie de copt, batem 1 ou spumă și le ungem.Deasupra le presăram cu susan.
-
Le introducem în cuptorul încins, la o temperatura potrivită, pentru 25-30 de minute, până se rumenesc.Se scot, se lasă să se răcorească puțin. Eu le-am pregătit de seară că să le am dimineață pentru sandwich-uri.
Sandwich-urile
-
Cele 3 linguri de ulei le încingem într-o tigaie, iar din cele două ouă pregătim ochiuri, pe care punem puțină sare.Luăm 4 chifle, le tăiem câte un capac.
-
Ungem baza cu puțin unt, presăram puțin cașcaval ras.Așezăm o felie de mușchiuleț, apoi dovlecel, iar cașcaval ras. Pe două dintre ele vom pune câte un ochi.
-
Le așezăm într-o tavă tapetata cu hârtie de copt, capacul îl așezăm lângă.Le introducem în cuptorul încins, pentru 10 minute, cât se topește cașcavalul.Se servesc calde cu salată, cu o cană de lapte lângă sau orice vă place.