Prăjitura „Mascotă”
Prăjitură cu crustă de ciocolată
Pentru învelişul de ciocolată:
- 300 gr ciocolată neagră de calitate
Pentru crema ganache:
- 500 gr ciocolată neagră
- 500 ml smântână pentru frişcă
- 1 esenţă de rom
-
Topim cele 300 gr de ciocolată pe bain marie. Cu ajutorul unei pensule tapetăm formele de silicon. Formele unse le punem la frigider până când ciocolata se întăreşte.
-
Repetăm procedura pentru a doua oară, pentru ca învelişul de ciocolată să fie rezistent şi să nu se spargă la demulare. Punem formele la frigider.
-
Pentru crema ganache punem smantana pe foc mic,(atenţie nu trebuie sa fiarbă) adăugăm ciocolata tocată şi amestecăm până se topeşte.
-
Compoziţia obţinută o lăsăm la răcit, la frigider. Când aceasta este rece o mixăm cu mixerul până obţinem o crema tare şi omogenă
-
În această cremă ganache se înglobează coji de portocală confiate , nuci si alune tocate (nu apar în rețeta originală), stafide înmuiate în Grand Marnier sau Cointreau precum și alte fructe confiate.
-
Umplem formele cu crema ganache şi punem la rece. Între timp, punem ciocolată pe bain-marie (pe care am folosit-o pentru învelişul de mascotă) şi finisam mascotele, adică baza acestora. Lăsăm la frigider.