Reclamă

 

Prăjitura „Mascotă”

Prăjitură cu crustă de ciocolată

Pentru învelişul de ciocolată:

  • 300 gr ciocolată neagră de calitate

Pentru crema ganache:

  • 500 gr ciocolată neagră
  • 500 ml smântână pentru frişcă
  • 1 esenţă de rom
  1. Topim cele 300 gr de ciocolată pe bain marie. Cu ajutorul unei pensule tapetăm formele de silicon. Formele unse le punem la frigider până când ciocolata se întăreşte.

  2.  Repetăm procedura pentru a doua oară, pentru ca învelişul de ciocolată să fie rezistent şi să nu se spargă la demulare. Punem formele la frigider.

  3. Pentru crema ganache punem smantana pe foc mic,(atenţie nu trebuie sa fiarbă) adăugăm ciocolata tocată şi amestecăm până se topeşte.

  4.  Compoziţia obţinută o lăsăm la răcit, la frigider. Când aceasta este rece o mixăm cu mixerul până obţinem o crema tare şi omogenă

  5. În această cremă ganache se înglobează coji de portocală confiate , nuci si alune tocate (nu apar în rețeta originală), stafide înmuiate în Grand Marnier sau Cointreau  precum și alte fructe confiate.

  6. Umplem formele cu crema ganache şi punem la rece. Între timp, punem ciocolată pe bain-marie (pe care am folosit-o pentru învelişul de mascotă) şi finisam mascotele, adică baza acestora. Lăsăm la frigider.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro