Reclamă

Prăjitură „Carolina” cu frișcă

Desert

Blat

  • 4 ouă
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apă călduță
  • 150 gr zahăr
  • 2 zahăr de vanilie
  • 1 lingură cacao
  • 1 praf de copt
  • 8 linguri făină

Crema 1:

  • 500 gr brânză de vacă
  • 300 gr frișcă
  • 150 gr zahăr
  • 1 zahăr vanilat
  • 1 linguriță de arome (coajă de lămâie,portocale,mandarine,sau amestec sau esență de migdale)

 Crema 2:

  • 2 plicuri de crema de budincă (preferabil frișcă sau vanilie)
  • 4 linguri zahăr
  • 700 ml lapte
  • 1 plic de gelatină transparență(sau 3 linguri de făină albă)

Glazură:

  • se presară cacao cu zahăr ,scorțișoară sau ciocolată răzuită

Mod de preparare-blat:

  1. Se bat albușurile cu 150 gr zahăr,și se încorporează rând pe rând apă călduță și uleiul.Separat se freacă gălbenușurile cu zahărul de vanilie,cu cacaua, după care se amestecă cu albușurile bătute spumă,se adaugă făină și praful de copt stins cu puțină apă.

    Se pune în tavă și se coace la cuptor 20 de minute.

Mod de preparare-crema 1:

  1. Brânză de vacă se amestecă cu zahărul,cu aromele și treptat se pune frică.Se mixează până devine tare. Se lasă la frigider 15 minute și se unge peste blatul rece.

Mod de preparare cremă 2:

  1. Se pune la fiert 500 ml lapte ,cu restul laptelui se amestecă budincă cu zahărul ,iar când laptele fierbe, se pune peste laptele fiert, înainte de a se îngroșa se pune gelatină.(aici în loc de gelatină puteți pune 3 linguri de făină direct în praful de budincă)

  2. Se lasă la răcit după care se unge peste crema 1 și se pune glazură. Se presară cacao cu zahăr sau ciocolată răzuită


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro