Reclamă

Rețetă Csirkepaprikás

Mâncare ungurească, paricaș e pui

  • 1 pui de circa 1 kg jumate
  • 1 lingură untură de porc
  • 125 g bacon (kaiser sau chiar slăninuță afumată)
  • 2 cepe mari, una roșie și una albă
  • 1 ardei
  • 1-2 roșii
  • 3 linguri de paprica (boia) sare
  • smântână după gust
  • pătrunjel
  • sare&piper
  1. Ne ocupăm de pui, îl curățăm, spălă și porționăm, pulpe, aripi, piept de pui… Păstrăm pielea pe carnea și oasele rămân pe locul lor.

  2. Apoi ne ocupăm de legume, spălate, curățate, tocate.  Se taie cepele mărunt, se taie și ardeii și roșiile.

  3. Între timp într-o tigaie se pune bacon-ul (afumat) și se prăjește ușor. Dacă bacon-ul nu este foarte gras, se mai adaugă o lingură de untură de porc.

  4. Peste bacon se adaugă mai întâi ceapă, apoi după câteva minute și ardeii și roșiile. Se amestecă un pic în tigaie că să se prăjească ușor și se sting cu 250-300 ml apă.

  5. Deasupra se adaugă bucățelele de pui care se sărează. Cu sarea fiți prudenți și adaptați-o în funcție de bacon.

  6. Se acoperă oală și se lasă la fiert la foc mic/mediu timp de 40 de minute. După aceea se ridică capacul, se mai adaugă apă dacă este nevoie și se întorc bucățelele de carne, lăsându-se la fiert în funcție de originea și mărimea puiului (dacă e pui de casă va fierbe mai mult) în jur de 20-30-40 de minute. Puiul meu  a fost din comerț și a fiert în total 1 ora.

  7. Se scot bucățelele de pui din vas și se așează într-un vas separat. Carnea este făcută, fragedă, practic se desprinde de pe os. Sosul rămas se va amestecă cu smântână.

  8. Mai întâi se bate smântâna ușor cu ajutorul unui tel și se adaugă sosul, lingură cu lingură. Sosul nu trebuie îngroșat cu făină, va avea o consistentă perfectă de la paprica, de la ceapă. Sosul se toarnă pur și simplu peste bucățile de pui așezate într-un castron. Se presară frunze tocate de pătrunjel.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro