Reclamă

Dressing salata vinaigrette

  • 3 linguri oțet din vin roșu
  • 2 linguri miere
  • 1 și ½ linguri muștar Dijon
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sucul de la jumătate de portocală

Adaugă toate ingredientele într-un borcan pe care apoi trebuie să îl închizi ermetic. Agită bine până când compoziția devine omogenă. Poți pune borcanul la rece, în frigider, înainte să torni dressing-ul peste salată.

Dressing Blue Cheese

Ingrediente:

  • 400 g maioneză
  • 200 g smântână
  • 100 g blue cheese
  • 80 g oțet vin alb
  • 1 cățel de usturoi pisat
  • 1 legătură de pătrunjel tocată mărunt
  • ½ lingură muștar
  • ½ lingură sare
  • ¼ lingură piper

Adaugă toate ingredientele într-un blender și mixează bine până când sosul devine omogen. Îl poți păstra la frigider până îl servești.

Salată de pui cu rucola, iaurt și usturoi

Salată super simplu de făcut

  • 600 g piept de pui
  • 150 g rucola
  • 150 g iaurt
  • 3 căței de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură mărar proaspăt tocat
  • 1 fir ceapă verde
  • zeama de la 1 lămâie
  • sare&piper
  1. Pieptul de pui se condimentează cu sare și piper. Se pune pe grătarul încins câte 3 minute pe fiecare parte. Se scoate și se taie fâșii. Pe un platou se așează rucola, se stropește cu ulei de măsline și zeama de la 1 lămâie.

  2. Peste rucola aranjăm fâșiile de carne. Într-un castronel amestecăm iaurtul cu usturoiul tocat mărunt, mărarul și partea albă de la ceapa verde tocată mărunt. Turnăm sosul peste carne și presărăm restul de ceapă verde tocată mărunt.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro