Dressing salata vinaigrette
- 3 linguri oțet din vin roșu
- 2 linguri miere
- 1 și ½ linguri muștar Dijon
- 1 lingură ulei de măsline
- sucul de la jumătate de portocală
Adaugă toate ingredientele într-un borcan pe care apoi trebuie să îl închizi ermetic. Agită bine până când compoziția devine omogenă. Poți pune borcanul la rece, în frigider, înainte să torni dressing-ul peste salată.
Dressing Blue Cheese
Ingrediente:
- 400 g maioneză
- 200 g smântână
- 100 g blue cheese
- 80 g oțet vin alb
- 1 cățel de usturoi pisat
- 1 legătură de pătrunjel tocată mărunt
- ½ lingură muștar
- ½ lingură sare
- ¼ lingură piper
Adaugă toate ingredientele într-un blender și mixează bine până când sosul devine omogen. Îl poți păstra la frigider până îl servești.
Salată de pui cu rucola, iaurt și usturoi
Salată super simplu de făcut
- 600 g piept de pui
- 150 g rucola
- 150 g iaurt
- 3 căței de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lingură mărar proaspăt tocat
- 1 fir ceapă verde
- zeama de la 1 lămâie
- sare&piper
-
Pieptul de pui se condimentează cu sare și piper. Se pune pe grătarul încins câte 3 minute pe fiecare parte. Se scoate și se taie fâșii. Pe un platou se așează rucola, se stropește cu ulei de măsline și zeama de la 1 lămâie.
-
Peste rucola aranjăm fâșiile de carne. Într-un castronel amestecăm iaurtul cu usturoiul tocat mărunt, mărarul și partea albă de la ceapa verde tocată mărunt. Turnăm sosul peste carne și presărăm restul de ceapă verde tocată mărunt.