Reclamă

Cafea spaniolă

Ingrediente: (pentru 1 porție)

  • 1 ceașcă cafea fierbinte (deja pregătită așa cum vă place)
  • 2 picături esență de migdale
  • 3 pătrățele ciocolată (preferata voastră)
  • 2 linguri smântână pentru frișcă

Preparare

  • Ultimele 3 ingrediente se amestecă într-ul bol și se topesc pe baie de aburi sau timp de 40 sec în cuptorul cu microunde.
  • După ce ciocolata s-a topit, amestecul obținut se adaugă la ceașca de cafea preparată anterior după cum vă place;
  • Se amestecă energic și se servește.
  • Crema de ciocolată obținută în combinație cu esență de migdale transformă o banală cafea, așa cum spuneam și mai sus, într-un adevărat desert.

Omletă spaniolă cu șuncă și cașcaval

Omletă

  •  4 cartofi medii
  • 6 oua
  • jumate de ceapă
  • 4 felii de șuncă
  • 6 felii de cașcaval
  • sare&piper
  1.  Într-o tigaie adâncă, încinge 3-4 linguri de ulei de măsline. În ulei pune  Presară puțină sare și întoarce cartofii continuu pentru 10-15 minute, până  Când cartofii devin moi, zdrobește-i cu lingură de lemn până ce obții o consistentă omogenă.

  2. Combină cartofii pasați cu ouăle și sare după gust. Unge aceeași tigaie cu puțin ulei și toarnă o treime din compoziție, odată ce uleiul s-a încins. Întinde-o omogen, apoi așează 4 felii de cașcaval, cele 4 de șuncă, apoi iar 4 felii de cașcaval.

  3. Deasupra toarnă restul compoziției de omletă spaniolă și repartizează omogen. După aproximativ 5 minute, când omletă a prins formă și s-a rumenit pe partea de jos, întoarce-o folosind o farfurie, apoi pune-o la loc în tigaie, cu partea negătită în jos.

  4.  Lasă omleta spaniolă la foc mediu pentru alte 5 minute și scoate-o apoi pe farfurie și servește-o imediat.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro