Ingrediente pentru salata de rosii cu mozzarella
- 1, 5 kilograme roșii tăiate felii
- 200 grame mozzarella
- frunze de busuioc
- ulei de măsline
- sare
- piper.
Cum se prepară salata de roșii cu mozzarella
Într-un bol amestecă uleiul de măsline cu sarea, piperul și frunzele de busuioc. În alt bol, taie mozzarella in cuburi și adaugă feliile de roșii. Amestecă bine. Toarnă și dressin-ul. Amestecă bine.
Fasole verde congelată la tigaie cu unt și parmezan
Legume la tigaie cu unt
- 1 pachet fasole verde
- 1 buc. ceapă
- 2-3 linguri unt
- 2 linguri pastă de tomate
- ulei
- o mână de nuci
- parmezan
- verdeață proaspătă
-
Chiar dacă pe pachet scrie să nu scoți înainte de a le găti legumele din congelator, fă asta, lasă 1 oră afară legumele.
-
Toacă ceapa și o călești până devine translucidă în ulei de floarea soarelui. Pui și nucile tocate mărunt
-
Apoi adaugi pasta de tomate, mai lași tot așa puțin la călit, când începe să se lipească adaugi apă caldă, cât să nu se mai lipească, mai lași așa câteva minute și adaugi legumele.
-
Adaugi din nou puțină apă foarte puțină. Lași să se pătrundă câteva minute, pui untul și oprești focul.
-
La final pui parmezan, se va topi de la căldura păstrată. Dacă vrei poți pune și verdeață proaspătă: busuioc, mărar, coriandru. Servește cu salată.